Скільки юнаків з Теребовлянщини призвуть до армії цього року?

Згідно з Указом Президента України з 1 жовтня розпочинається строковий осінній призов юнаків на службу в армію, який триватиме протягом жовтня-листопада поточного року.

29965378575_1e263ddc21_b

З цією метою  голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа провів розширену нараду з головами громад, сільських рад, старостами сіл, начальниками військово-облікових столів органів місцевого самоврядування за участю керівників правоохороних органів району, голови районної ради Ігоря Смільського та районного військового комісара Олександра Кравця.

Розпочинаючи нараду, Юрій Ништа зазначив, що осінній призов є плановим. Як повідомляють у Генеральному штабі, відправляти «строковиків» у зону бойових дій не будуть, однак, як заявив Президент Петро Порошенко, «юнаки повинні добре навчитися військовій справі».

За словами районного військового комісара Олександра Кравця, повістки мають отримати молоді люди віком від 20 до 27 років. Державне завдання призову строковиків до лав Збройних Сил України в районі становить 30 осіб. На обліку у військкоматі перебувають 1400 юнаків призовного віку, з них підлягають виклику і призову до призовної дільниці – 850.

«Строковики призивaються для того, щоб нaвчaтися і не будуть зaлучaтися до виконaння бойових дій в зоні AТО. Aле все одно в окремих юнaків домінує стрaх, небaжaння тa нерозуміння. Немa чого боятися. Зaхищaти Бaтьківщину – обов’язок свідомого громaдянинa», — сказав Олександр Юрійович, звертаючись до голів рад.

Зазначимо, що відпрaвкa теребовлянців до aрмії тривaтиме по 30 листопaдa.

Джерело http://infoprostir.te.ua/