На вулиці Злуки-2 забудовник хотів зробити заїзд у сусідній двір просто під людськими вікнами. Мешканці обурені

Мешканці будинку Злуки 2, обурені! Забудовник, який звів житловий дім по-сусідству – хоче прокласти дорогу просто під їхніми вікнами, щоб зробити заїзд у сусідній двір та ще планує зрізати там кілька дерев. І головне, що про свій намір забудовник усіх мешканців будинку Злуки 2 не повідомив, а сказав про плани лише двом людям. Він не організовував збори, про які б мав повідомити мешканців Злуки 2 за 14 днів та запросити на них представників влади, тобто не дотримався навіть елементарних вимог. Тому люди самі організували зібрання і вирішили з’ясувати ситуацію.

Мешканці будинку заявили, що не категорично дозволять, щоб під їхніми вікнами проклали дорогу. «Ми не хочемо дихати вихлопними газами від автомобілів, нам не потрібен шум під вікнами, у дворі бігають наші діти і ми не дамо, щоб через наш двір туди-сюди їздили автомобілі до сусіднього будинку», – наголошують місцеві мешканці.

Ініціативна група та депутати дійшли висновку, що не дадуть забудовнику самовільно вчиняти такі дії, тим більше, що це на шкоду людям. Про це на своїй сторінці написав депутат Тернопільської міської ради Іван Сороколіт:

«До мене звернулися мешканці будинку по прос.



Злуки, 2 (десятипідїздна «хрущівка»!) щодо загрози перетворення їх прибудинкової території на заїзд до новозбудованої одинадцятиповерхівки.
Люди кажуть, що забудовник планує влаштувати проїжджу частину прямо у них під вікнами і для власної зручності зрізати ще кілька дерев поруч. Мешканці проти такого сусідства, адже дорога, про яку зараз йде мова – це доріжка попри входи до їх під’їздів. Зі слів представника забудівника, планують облаштувати пожежний заїзд (а на думку мешканців будинку просп.Злуки, 2 – по факту як основний!) від новобудови.
Сьогодні на зборах спільно з мешканцями вирішили не гарячкувати та обговорити дане питання на засіданні земельній комісії (витребувати усі документи на будівництво, в рамках яких діє забудовник). Після вивчення юридичної сторони питання – шукатимемо шляхи порозуміння. Інтереси мешканців просп.Злуки, 2 – в пріоритеті!», – зауважує Іван Сороколіт.

Мешканці будинку Злуки 2 запевняють, що триматимуть це питання під контролем і в жодному разі зі свого двору не дозволять зробити проїжджу частину до інших дворів.

Джерело.