Україна вимагає від Росії скасувати призов кримчан на військову службу

Міністерством закордонних справ України висловлено рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з її наміром провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території АР Крим і міста Севастополь.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що Резолюція ГА ООН A/RES/71/205 від 19 грудня 2016 року «Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» встановила факт незаконної окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та закликала її забезпечити виконання своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, міжнародними механізмами захисту прав людини, іншими договірно-правовими інструментами, стороною яких вона виступає.

«У цьому контексті було висловлено вимогу скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов’язань», – зазначили у МЗС України.

Нагадаємо, як писав «Вголос», жителів Криму змусять служити в армії окупанта поза межами півострова.

Джерело.