На Тернопільщині затримали шахрайок-«екстрасенсів»

На Тернопільщині затримали шахрайок, які видурили в місцевої жительки 12 тис. грн і золоті вироби.

Як повідомили IA ZIK у відділі комунікації обласного управління поліції, до правоохоронців звернулася 47-річна мешканка Збаразького району.

Жінка розповіла, що до неї на подвір’я зайшли дві незнайомки, які скуповували горіхи. Під час розмови одна зауважила, що на родині власниці помешкання є прокляття.


Гостя переконала господиню, що її приятелька є відомою цілителькою та зможе допомогти. Псевдоворожка розповіла, що необхідно принести всі кошти, які є в вдома, та загорнути їх у газету.

За вказівками цілительки жінка зібрала цінності та поклала до своєї кишені. Під час ритуалу шахрайка просила витягувати згорток і, тримаючись за нього руками, читала над ним молитви.

У результаті виявилося, що зловмисниці викрали гроші й золоті прикраси. Під час проведення оперативно-пошукових заходів правоохоронці затримали двох мешканок Чернігівської області, 1969 та 1976 років народження.

У минулому жінок притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини.



Їм обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудового розслідування за ч. 2 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене групою осіб).

Джерело.