Церква Різдва Христового в Тернополі отримала в подарунок унікальну ікону з Дебальцево (Фото)

У день свята прп. Олексія Божого чоловіка у кафедральному храмі Різдва Христового м. Тернополя відбулось велике духовне піднесення, бо до центральної святині міста завітали військовослужбовці військової частини 3002 —майор Матвіїв Анатолій Петрович та капітан Мальона Констянтин Олександрович, які від командування частини подарували на храм ікону Божої Матері Дебальцівської, яка була написана видатним художником на Сході нашої держави.

Прибувши зі Сходу України, військові вирішили, що святиню, яка їх оберігала під час війни, подарувати до храму Різдва Христового, який перетерпів не одну війну, не одне горе і сльози, для поклоніння усім, хто молиться за припинення війни та мир на нашій землі.

На церковному подвір’ї українських воїнів зустріли духовенство кафедрального собору Різдва Христового Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви прот. Анатолій Залізницький, прот. Володимир Ільчишин та прот. Петро Заяць.



Духівник нацгвардійців, отець Анатолій, привітав військових та висловив від імені правлячого архієрея владики Віктора подячні слова. Ікону урочисто занесли до храму та освятили. По завершенні духовенство, військові та усі присутні приклонилисядо святині.

Дебальцівська ікона Божої Матері покладена на середині храму для того, щоб кожен мав змогу поклонитися і помолитися за мир у нашій Державі.

Джерело.