Як “віце-дебати” показали, що Трамп – найгірша альтернатива Клінтон

Республіканці вчора мали нагоду переконатись, що обрали для протистояння з демократами чи не найгіршого кандидата. Бо “поганий хлопець Трамп” за означенням програє “шкільній вчительці” Клінтон

full_1_1458564009_729x547

“Пенс показав Трампу, як вести дебати”, “Пенс виграв дебати, вдаючи, що Трампа не існує” – з такими або подібними заголовками вийшло чимало американських видань, які висвітлювали вчорашню дискусію між кандидатом на посаду віце-президента США від Республіканської партії Майком Пенсом та його суперником від демократів Тімом Кейном.

Якщо коротко передати суть дебатів, то вона зводилась до того, що представник демократів сухо, як із папірця розказував про безконечні вибрики та витівки Трампа – практично кожної з яких мало би бути достатньо, щоби вивести мільярдера з гри. Кейн згадав вислови Трампа і про “ґвалтівників-мексиканців”, і про “жінок-свиней”, і про “застаріле НАТО” – додавши, в якості десерту, про небачену винахідливість Дональд Трампа у справі сплати податків. В результаті якої деяких податків з імперії Трампа ніхто не бачив впродовж 18 років.

У відповідь на що республіканець здивовано піднімав брови в підробному здивуванні – і артистично переводив розмову на щось інше, вимушуючи суперника нервуватись, перебивати і взагалі виглядати не найкращим чином.

В результаті чого Пенсу, за результатами “післядебатного” опитування на CNN, вдалось “переграти” Кейна з рахунком 48% симпатій глядачів проти 42%.

Хоча ця перемога може дорого коштувати й самому кандидату на віце-президентство. Оскільки вся його розмова з конкурентом будувалась на повному ігноруванні персони Трампа і пропаганді республіканських підходів і цінностей, за якими скучили виборці впродовж немалого періоду президентства Барака Обами. А Трамп дуже, дуже не люблять, коли його ігнорують.



На додаток до всього, Пенс, не зважаючи на замилування свого лідера російським президентом, спокійно назвав Володимира Володимировича “лідером дрібним і агресивним”. “Перезавантаження” і покращення стосунків з яким, до чого свого часу була причетна Гілларі Клінтон на посаді держсекретаря, і стало “однією з причин вторгнення в Україну”.

Натомість Кейн зіграв – може й не дуже переконливо, але старанно – роль “ударної сили” Гілларі Клінтон. Махнувши рукою на власні амбіції та вподобання, він озвучив те, що порадив йому озвучити штаб. І попри власний “програш” у рейтингах, Кейн спрацював на команду – 58% глядачів в опитуванні CNN вирішили, що Кейн краще прислужився Клінтон, супроти 35% тих, що переконані у користі виступу Пенса для Трампа.

Вчора республіканець Пенс ефектно і ефективно зіграв свою гру. Єдина проблема, що виборці мусять обирати не Пенса, а Трампа. І не Кейна, а Клінтон.

А загалом, складається враження, що Дональд Трамп – один з найгірших кандидатів, яких Республіканська партія могла виставити проти Гілларі Клінтон.

Трамп веде себе, як безкомплексний хлопчисько-демагог, а Клінтон – як шкільна вчителька, котра констатує очевидні факти. В результаті, хтось, можливо, і відчуває симпатію до Трампа – але в ролі шоумена, а не політичного лідера країни, головнокомандувача армії і т.д.

При тому що хтось стриманий, дотепний і розумний – як, приміром, Майк Пенс, міг би вдало зіграти на комунікативній убогості і надмірній “правильності” кандидатки від демократів. Міг би – але не зіграє.

Джерело http://www.depo.ua/