Чому раділи у Тернополі земляки хереро, овамбо, нама і хімба? (фото)

День Незалежності Намібії святкували у Тернополі студенти ТНТУ

27-ий День Незалежності відзначила Намібія — держава на південному заході Африки.

В Україні навчається чимало намібійських студентів. Але саме Тернопіль об’єднав юнаків та дівчат із цієї африканської країни, які опановують майбутні професії у Вінниці, Івано-Франківську, Чернівцях, Львові та в інших українських містах для святкування Дня Незалежності Намібії.

Активними організаторами такого дійства, повідомляє прес-служба Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя стали студенти із Намібії, котрі навчаються саме у цьому виші.

Під час святкування було представлено національні костюми племен та народностей країни, виступали виконавці різних пісенних жанрів.

До речі, гості урочин дізналися, що населення Намібії поділяється на 9 етнічних груп. Основні племена: хереро, овамбо, нама, дамара, хімба, бушмени, капріві, тсвани.

Особливо приємним моментом цього вечора стала нагорода для Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя за «продуктивні зусилля та постійну співпрацю із Асоціацією Намібійських студентів», вручена Президентом Всеукраїнської Асоціації Намібійських студентів Мартіном Камбалою.

Нагороди отримали також кращі намібійські студенти ТНТУ: Хаікалі Джастус Ілонгені, Шафодіно Марія Туліхален та Хенок Ндателела.

Усі троє студентів- активні учасники культурно-масових заходів, що проводяться в університеті та організаторами благодійної акції у підтримку дитячого навчально-виховного комплексу у с. Нове Село, що в Підволочиському районі.

Джерело.