БАРНА ВВАЖАЄ, ЩО ГРОМАДИ “ЖИРІЮТЬ”

На казначейських рахунках 26 територіальних громад є більше 76 мільйонів гривень, з них тільки 13,5 млн. грн. освоєно. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Barna-zvit2

– Маємо негативну тенденцію: з 141 млн. грн. субвенції передбачених на 2016 рік на територіальні громади Тернопільщини – освоєно 13,5 млн.



грн. Це менше 10 відсотків! Даний факт говорить про те, що громади та голови громад не справляють з поставленим завданням по освоєнню коштів державної субвенції. Цьому є дві причини: перша – жирієм, адже перевиконання бюджетів громад складається майже 200 відсотків і вони вже не знають не те, що робити з державними коштами, а не знають, що робити зі своїми коштами, які отримали внаслідок перевиконання бюджету; друге – просто некомпетентність голів громад. Я гарантую, не залежно від партійної приналежності голови громади, будемо оприлюднювати нерадивих керівників громад. Бо коли держава витягає кровних 141 млн. грн. і вкладає в розвиток громад, а громади не можуть їх освоїти, це по крайній мірі дивно, – заявив Степан Барна.

Очільник Тернопільщини у приклад поставив Шумська територіальну громаду, яка освоює практично 100% передбачених субвенцією коштів. Натомість є громади зі знаком мінус, такі як Почаївська, Золотниківська та Васильківська, які освоїли у межах 10 відсотків від передбаченої субвенції.

– Ці речі не припустимі! Жодна копійка не може бути повернута в державний бюджет. Ми не настільки багаті, щоб повертати кошти в державний бюджет, – зазначив губернатор.

джерело http://reporter.net.ua/