«Знаю, який одяг підкреслить переваги, а який – приховає недоліки» — шопер-стиліст Тернополя

Часто ми шафи закрити не можемо, а одягнути нема що. Ольга Вінницька – людина, яка знає, що робити у таких випадках. Сьогодні, мабуть, не кожен розуміє функції стиліста-шопера. Але кожен хоче одягатися красиво. Ольга чи не єдиний професійний стиліст у Тернополі, поділилася таємницями наповнення гардеробу та формування стилю.

За професією Ольга юрист, роботу стиліста серйозно не сприймала доти, поки не зрозуміла, що є люди, у яких приваблива зовнішність, достатньо коштів, але нема відчуття стилю та смаку. Торік випадково натрапила на оголошення набору на курси стиліста-шопера і подала заявку на участь.

— Чим більше я відкривала для себе ази стилю, тим сильніше сяяли очі.



А на іспиті в Києві нам довелося працювати з моделями, відчуття були такі, наче в твоїх руках кусочок глини і ти маєш зліпити з нього щось красиве.
Ольга Вінницька здобула диплом стиліста-шопера Школи шопера, засновником якої є топ-стиліст України Рост Дікой.

Стиліст змалку: «то колір не такий, то сукня, то туфельки…»
Стилістом Ольга була ще змалку. Завжди хотіла шити, цікавилася модою, експериментувала зі стилем та зачісками.

— Колись не було такого вибору одягу та різнобарв’я кольорів. Я кожного ранку перед тим як іти до садочка доводила маму до істерики. То кольори не поєднуються, то сукня не подобається, то туфельки…

Подруги Ольги перші, хто повірив та заохотив розвиватися. Сьогодні вони – відомі тернополянки та є її клієнтками. З ними стиліст часто планує яскраві поїздки за новими образами до Львова.

«Секонд хенд – не табу»
У повсякденному житті Ольга вибирає прості речі, але завжди доповнює образ яскравим взуттям, аксесуарами, гарною зачіскою. До вподоби монохромні образи, любить поєднання чорного та білого кольорів. У гардеробі стиліста багато непотрібних речей лише тому, що вони гарні.

— Я така сама людина, як всі. Єдине: чітко знаю, яка довжина спідниці, фасон сукні чи штанів мені найбільше пасуватиме. Розумію, який одяг підкреслить переваги, а який – приховає недоліки.

Багато стилістів на зорі своєї кар’єри одягалися у секонд хендах. Ольга каже, що легко може піти в Еврошоп, для неї це не табу, навпаки, іноді там можна віднайти набагато кращий вибір стилів, кольорів, брендів, ніж у торгових центрах. Але, якщо запит – вечірня сукня чи діловий костюм, то такого типу магазин буде не доречним.

«Ріжуть око некрасиві речі на інших»
Стиліст каже, що ніколи не дозволяє собі ходити як-небудь. Сильно ріжуть око некрасиві речі на інших, від яких сама почувається не комфортно.

— Для прикладу є красиві люди, які просто псують свою привабливість одягом. Він або завеликий, або додає віку, або навпаки не по віку. Прикриває гарні руки, плечі, але підкреслює не ідеальні пропорції бедер чи ніг. Кожна людина знає свої недоліки, але майже кожна забуває переваги, які потрібно підкреслити.
Працює стиліст з клієнтом індивідуально. Легко тоді, коли клієнт готовий прислухатися і змінюватися, коли двоє «на одній хвилі». Важко, коли є чітка позиція, наполягання на тому, що йому пасує, а що ні. У таких випадках Ольга поєднує обидва варіанти, показує у котрому наряді людина виглядає краще. Нещодавно стиліст працювала з чоловіками. Виявилося, що чоловіки – ідеальні клієнти.

— Здається, жінки не навчилися адекватно сприймати своє тіло, яке дав Бог. Нам легше одягнути на себе що-небудь. Я ще зі школи пам’ятаю шоу з перевтіленнями, коли жінка з сірої мишки ставала прекрасною леді, а бойова дівчина – тендітною красунею. Людині не робили операцію, а лише показали її красу і підказали як нею користуватися.

«Одягайтесь вдома так, щоб не було соромно відчинити двері»
Як бути вдома, чи потрібно дотримуватися стилю? За словами Ольги, одяг для дому не повинен проходити перевірку фешн-дизайнерів чи стилістів, але і він може бути адекватним. Все одно на спортивні костюми, легкі штани чи футболку і навіть на халати ми тратимо гроші.

— Чому не можна купити прості речі, які буде приємно носити й дивитися на себе. Думаю, чоловіку чи дружині теж приємніше, коли друга половинка в чистому одязі та по фігурі, а не в обшарпаних халатах чи зношених штанах. Зараз величезний вибір одягу, і мені подобається ходити вдома так, щоб не було соромно відчинити двері.
«Мода швидкоплинна, а стиль –вічний»
На західній Україні існує традиція купувати обновки перед великими святами. Зовсім скоро Великдень. Цієї весни найпопулярніші природні тони: відтінки зеленого, теплий і природній жовтий, як нарциси, прохолодний синій, як морська вода, відтінки блакитного, насичений червоний, який дуже вдало поєднується з білим чи синім кольором, рожевий, а також пастельні кольори – колір кави з молоком та пудровий.

Стиліст Ольга Вінницька радить пам’ятати не про актуальність кольорів, а про те, що є виграшні відтінки для кожної людини й те, що модно, не завжди підходить.

— Хоча, якщо використовувати новомодні відтінки в аксесуарах: сумках, прикрасах, поясах, шарфах, косинках, – завжди будете в тренді. Стильно також виглядає яскраве взуття.
Можна поєднувати базові речі з яскравими та насиченими кольорами або ж гармонійно комбінувати з пастельними відтінками.

— Потрібно підходити правильно до модних тенденцій і віянь, а не сліпо бігати й купувати новий гардероб трендових відтінків. Мода швидкоплинна, а стиль вічний.

Джерело.