На Тернопільщині планують збільшити використання альтернативних джерел енергії

Енергетична незалежність починається з економії енергії та її ефективного використання. Наша область має поетапний план впровадження енергоефективності. Нещодавно, адміністрація розробила, а облрада прийняла комплексну програму енергозбереження.

kart-1

ВАСИЛЬ ЯСІНОВСЬКИЙ, начальник управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження ТОДА

«Заходи щодо популяризації і заходи щодо енергоефективності, енергозбереження. Крім цього розроблено енергетичний паспорт, який також ви зможете ознайомитися. Аналогічно зроблена така простенька книжечка, як в побуті і як в житті проводити заходи щодо енергозбереження».

І додає, розробили ряд проектів із використання сонячної, водної та вітрової енергії. Область майже на 70% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії.

ВАСИЛЬ ЯСІНОВСЬКИЙ, начальник управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження ТОДА

«Цей проект, це вітрової енергії, який десь на суму 450 млн.



дол. Цей проект нами поданий в Міністерство регіонального розвитку та будівництва для того, щоб хтось зацікавився і це дасть змогу нам третину енергії зекономити».

Також, працюють і над відновленням малої гідроенергетики. Наразі, в області працює 14 гідроелектростанцій, ще 3 недіючих планують відновити. До слова, вже 12 жовтня в ТНПУ ім. В. Гнатюка відбудеться всеукраїнський семінар на тему енергоефективності.

Джерело http://intb.te.ua/