У Тернополі підприємці не можуть знайти працівників – всі у Польщі

«Це тупік!»: у Тернополі підприємці вже не можуть знайти робітників на зарплату у 4 тис. грн


Знайти трудяг на зарплату у 4 тис. грн у Тернополі стало проблемою. Про це у спільноті «ШУкаю роботу Тернопіль» повідомляє Любов Белко. У грудні вона розмістила оголошення, що ПП ШвейЦарія запрошує на роботу швачок, можливо без досвіду роботи. Про це пише poleinform з посиланням на goruzont.

“Зарплата висока від 4000.00, графік позмінний”, – йшлося в оголошенні.



Через деякий час оголошення прокоментував Володимир Вонс. «Вже рік шукаємо. Глухо. Схоже, що оголошення потрібно давати в польську газету», – іронічно написав він.

При цьому пояснив, чому у Тернополі такі проблеми. За його даними, в Польщі швачка за місяць отримує 2000 злот * 7 = 14000грн. Плюс безкоштовне житло.
Якщо ЗП в Україні складатиме половину польської, то думаю працівників знайти можна. Взагалі виробництво в Україні не вітається урядом. Виробник у нас — екстремал. Банально тканину привезти з Польщі люди вже 2 місяці не можуть. Цехи закриваються на Рівненщині.
– бідкається Вонс.

Любов Белко пояснює, що в Україні підприємці наразі не можуть дати такої високої зарплати, оскільки стануть неконкурентноздатними і змушені будуть закрити бізнес. «Але для України то є нормальна з/п, адже є люди які і за 2000.00 і за 3000.00 працюють. І що таке заробіток за кордоном? Адже він тимчасовий, хіба людина їде на зовсім. Тому тут справа в наших людях -«буду сидіти вдома і жалітись як погано, але не піду на 4000.00 з/п»!!!», – пише Белко.

Володимир Вонс прогнозує, що за таких економічних умов в Україні буде нова хвиля еміграції. При цьому виїдуть ті активні люди, які ще не виїхали, та підприємці, які вкладатимуть кошти в економіку чужої держави.
Залишаться пенсіонери, хворі і депутати. Можливо це розплата пенсіонерам за те, що бездумно голосували чи продавались за гречку на виборах.
– міркує чоловік. Любов Белко дану ситуацію називає тупіком.
Це розплата нам в першу чергу за дурість, тупість і наївність( і ті що залишаються аж ніяк не хочуть працювати за більш меньш нормальну з/п, бо всі хто хочуть працювати їдуть за кордон( і це замкнутий круг!! Виробник закриває бізнес, бо немає кому працювати!!! Це нонсенс!!! Тобто успішний бізнес, який платить податок, платить людям з/п закривається від нехватки працівників, не від відсутності клієнтів, не від інших факторів, а від такого який від нього не залежить!!! Це тупік!!
– з сумом констатує Белко.

Джерело.