13 жителів Тернопільщини минулого року стали мільйонерами

Тринадцять жителів Тернопільщини за підсумками минулого року задекларували доходи на суму понад мільйон гривень.

З початку цьогорічної деклараційної кампанії, яка стартувала 1 січня, жителі області до податкових інспекцій вже подали 4316 декларацій про майновий стан і доходи за 2016 рік. Із загальної кількості декларацій 1954 подано громадянами, які зобов’язані це зробити, а 2362 – з метою отримання податкової знижки.
Зокрема, серед декларацій громадян, які обов’язково мали прозвітувати перед державою про свої статки, у 1105 відображено доходи за договорами спадщини чи дарування на суму 105,5 млн грн.

Ще 348 громадян отримали і задекларували 27,4 млн грн доходу від продажу нерухомого чи рухомого майна, 181 – доходи від здавання в найм майна на суму 2,2 млн грн, 72 – отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності на суму 2,7 млн. гривень. За результатами проведеної роз’яснювальної роботи 11 громадян Тернопільської області, які отримували доходи закордоном, виконали свій конституційний обов’язок та задекларували 5,8 млн грн доходу, а 3 громадян задекларували 1,8 млн грн інвестиційного прибутку.

Серед декларантів тринадцятеро відобразили доходи понад мільйон гривень на загальну суму 27,6 млн гривень.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань з податку на доходи з фізичних осіб становить майже 8 млн грн, з яких 3,4 млн грн вже сплачено до бюджету, та 1,9 млн грн військового збору, з яких 0,9 млн грн вже у державній скарбниці.

Водночас 2362 громадянам, які задекларували 23,6 млн грн витрат з метою отримання податкової знижки, держава поверне 3,9 млн грн зайво сплаченого податку.
Нагадуємо громадянам, які мають обов’язок перед державою прозвітувати про свої статки, що декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік необхідно подати не пізніше 3 травня 2017 року, повідомляють у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Джерело.