Тернопільські депутати стверджують, що залізничники таки спалюють небезпечні речовини

Попри заперечення залізничників, що та території депо ніхто не спалює шпал, тернопільські депутати таки зафіксували випадки порушень. Вчора під час виїзду на об’єкти вони зафіксували одразу кілька бочок зі смолою, які розігрівали, спалюючи пропитані креозотом балки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Чи довго ще нас травитимуть? Сьогодні до мене звернувся Андрій Борденюк з Нового Світу, що знову є неприємний запах і важко дихати. Чоловік повідомив, що запах цей йде з території ДЕПО. Спільно з Andriy Shkula виїхали на місце. Далі без емоцій просто факти. Робіть висновки.

На місці зафіксували непоодинокий дим з теплушок де гріються працівники.



Коли обходили територію побачили бочки в яких розігрівали смолу. Коли підійшли ближче побачили, що гріють смолу спалюючи шпали! (Див. Фото)Так так саме шпали, які пропитані креозотом (кому цікаво прошу в Вікіпедії прочитати про цю речовину). Це яд! Начальник ДЕПО, а зараз Тернопільського колійного ремонтного заводу (далі ТКРЗ), який з’явився несподівано швидко, доказував, що шпали спалювати можна, але чомусь всі працівники швиденько почали ховати шпали. Натомість шукали дрова щоб позапихати в теплушки і бочки для розпалу.(дивіться відео). А величезний резервуар з нарізаними шпалами погрузчиком вивезли в дальній куток підприємства. Ми викликали правоохоронців і написали заяву. При огляді території ТКРЗ знайшли десятки тисяч старих шпал які поскладовані в довжелезні ряди (Див фото). Але саме цікаве – знайшли пилораму де шпали нарізають певної довжини і окремо складають. Таких порізаних шпал було багато, не один кубометр. (Див відео). Начальник підприємства намагався переконувати нас в тому,що це на продаж. Якщо на продаж то давайте подумаємо для чого купують їх? Невже не для розпалу? Тобто шпали нарізають продають для того щоб по всьому їх спалювали???? В голові не вкладається!!!!

До речі, коли були на території підприємства то відчули той самий сморідний запах від якого по ночах (вночі палять, припускаю, інтенсивніше) дуситься час від часу все місто. Звідки він, здогадайтесь самі. Сподіваємся, що правоохоронці і екологічні організації хоч зараз побачать проблему!”, – пише у своїй сторінці у Фейсбук депутат Тернопільської міськради Олег Нитка.

До слова, раніше тернополяни скаржилися на те, що на території депо спалюють небезпечні речовини, внаслідок чого жителі “Нового світу” постійно відчувають їдкий запах. За словами людей, продукти спалювання шкідливо впливають на організм, провокуючи алергічні реакції і навіть онкозахворювання.

Працівники депо цю інформацію заперечували і заявляли, що неприємний запах виник внаслідок пожежі на торфовищі. На території підрозділу побували представники Держекоінспекції, але жодних порушень не виявили.