Поліція знову «засікла» львівське сміття. Цього разу на Тернопільщині

У четвер, 20 квітня, співробітники Національної поліції зупинили дві фури, які були навантажені львівським сміттям та курсували через Тернопільську область. Правоохоронці припускають, що водії вантажівок планували скинути відходи десь на території регіону. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на прес-службу Нацполіції.

За даними правоохоронців, багатотонні машини, навантажені непотребом, зупинили поблизу Малашівського сміттєзвалища, що в Зборівському районі. Дві фури загалом перевозили 40 тонн сміття.

Водії транспортних засобів розповіли поліцейським, що прямували зі Львова до Дніпра. Шофери запевнили, що в Тернопільській області планували дозаправитися та перевірити роботу двигунів. Хотіли зробити це в селі Чернихів.

Однак у Нацполіції вважають інакше.



Силовики припускають, що сміття зі Львова планували несанкціоновано скинути на території Тернопільської області. Раніше в регіоні вже було виявлено 13 фактів несанкціонованого викидання львівських відходів.

– Власник фур – підприємець з Тернополя, а побутові відходи у фурах, відповідно до товаро-транспортних накладних, належать львівському підприємству, – сказали в прес-службі правоохоронного відомства.

Поліція заарештувала вантажівки. Фури перебувають на поліцейському спецмайданчику.

Відомо, що львівське сміття вже не вперше «мандрує» Україною. Відходи викидали у Дніпрі, на Одещині та Рівненщині, біля Миколаєва та Києва, а також на Волині та в Хмельницькій області.

Джерело.