Мати ув’язнила сина-пiдлiтка в хатi на два з половиною роки

Цей незвичайний та вiдлюдькуватий хлопчик живе з мамою в райцентрi Залiщики. Вiталик не спiлкується з однолiтками, не ходить до школи, заляканий та виснажений. Фахiвцi кажуть, не пам’ятають випадкiв, аби рiдна мати так залякала свою дитину, пише Експрес. Потрапити до помешкання 40-рiчної Надiї було дуже важко. Спочатку це намагалися зробити соцпрацiвники, згодом просили допомоги в правоохоронцiв. Жiнка на контакт не йшла, а в небажаних для неї вiдвiдувачiв кидала камiнням i дровами…

“У вереснi 2014 року жiнка прийшла до школи, де навчався її син, попросила вiддати документи, мотивуючи тим, що вони виїжджають за кордон.



З того часу життя цiлком нормальної дитини на два з половиною роки кардинально змiнилося, – розповiдає Петро Тихович, керiвник вiддiлу ювенальної превенцiї ГУ НП у Тернопiльськiй областi. – Мати так сильно переконала свого сина, що йому бажають лише поганого, що всi навкруги злi, що дитина перетворилася на покiрного, заляканого пiддослiдного, котрий без дресури матерi навiть зайвий раз не моргне”. 40-рiчна Надiя виховувала сина сама. Удень ходила на сезоннi роботи в теплицi, а син на той час залишався вдома сам. Щоб потрапити до будинку та зустрiтися з пiдлiтком, правоохоронцi й соцпрацiвники врештi отримали ордер на примусовий огляд помешкання. Щоб силою не заходити до примiщення i тим самим ще бiльше не налякати дитину, близько трьох годин вели переговори з його мамою. “Спiлкуватися з нею було не просто, – зазначає Петро Тихович. – Жiнка одну за одною висувала вимоги – з ким буде, а з ким не буде спiлкуватися, кого хоче, а кого не хоче бачити. До полiцейських на розмову спочатку не вийшла зовсiм, а потiм вилiзла через … кватирку. За якийсь час наказала через ту ж кватирку вилiзти синовi, адже ми наполягали, що маємо особисто побачити пiдлiтка. Той чемно зробив усе, як казала мама”. Уже згодом усi змогли зайти до помешкання. Умови, в яких жив хлопець, були задовiльними, проте насторожила поведiнка Вiталика. Той без вказiвки матерi не робив жодних рухiв, не казав нi слова. Дитина на вигляд була виснаженою. Тепер хлопець у Тернопiльському притулку для неповнолiтнiх, де має пройти медичне обстеження, з ним спiлкуються психологи закладу. До слова, у школi хлопчина вчився непогано. Вiдмiнником не був, кажуть фахiвцi, проте старався та мав середнi бали. Пiсля обстеження дитини вивчатимуть i психоемоцiйний стан мами. Коли ж будуть готовi всi результати дослiдження, вирiшуватимуть, за якою саме статтею Кримiнального кодексу вiдповiдатиме та, яка на 2,5 року замкнула свою дитину в чотирьох стiнах.

Джерело.