Тернополянка побила полячок та казашку і виграла Кубок Карпат

Тернопільська боксерка Олеся Крисюк у складі збірної України стала переможницею міжнародної матчевої зустрічі – “Кубок Карпат”.

Зустріч між спортсменками із чотирьох країн відбулася у рамках навчально тренувальних зборів, що відбулися у Надвірній Івано-Франківської області з 1 до 20 квітня. – Поряд з українськими боксерками на збори прибули команди Польщі, Німеччини та Казахстану, – пояснює один з тренерів Олесі Крисюк – Руслан Фірман. – Спершу на дівчат чекали загальні тренувальні збори. А протягом трьох днів перед Пасхою, відбулися поєдинки на “Кубок Карпат”. За словами тренера, тернопільська боксерка у ваговій категорії 76 кг отримала три переконливі перемоги. – Двічі Олеся перемогла суперниць з Польщі та ще одного разу здолала казаську противницю, – каже Руслан Фірман.



– Проти німкень змагатись не довелося, адже у їхньому складі не було дівчини у нашій ваговій категорії. Завдяки перемогам Олесі Крисюк та інших боксерок, збірна України перемогла у матчевій зустрічі. А наша спортсменка ще раз підтвердила, що вона є першим номером у своїй вазі. – Суперниці насправді були дуже сильними, – додає тренер. – Поляки привезли чемпіонок Європи, а у збірній Казахстану виступили чимало призерок та чемпіонок світу. Тренувальні збори у Надвірній планувались як етап підготовки до чемпіонату Європи з боксу у травні. Однак європейську першість перенесли на липень у Болрагію і план підготовки тренерам довелося коригувати. – Незабаром на нас очікує ще один навчально-тренувальний збір, – каже Руслан Фірман. – А з 11-го травня плануємо брати участь в Міжнародному турнірі у Кам’янець-Подільському. Там теж будуть серйозні команди і боксерки високого рівня. Звичайно ж, що ми зосереджені на підготовці до майбутнього чемпіонату Європи. З виїздом на тренувальні збори Олесі Крисюк допомогли президент Федерації боксу Тернопілля Євген Степанов, меценат Володимир Кельнер та обласне управління фізкультури і спорту. ДОВІДКА Олеся Крисюк тренується в школі вищої спортивної майстерності. Представляє спортивний клуб “Шкіряна рукавичка”. Навчається дівчина у тернопільському Правовому ліцеї-ЗОШ №2. Тренують спортсменку Руслан Фірман і Микола Петришин.

Джерело.