У дитячому садочку Вишнівця готуються набирати додаткову групу дітей (фото)

Зараз у Вишнівецькому селищному комунальному дитячому садочку «Малятко» займається 80 дітей.

Спільними зусиллями батьків та місцевої влади на черзі відкриття чергової дитячої вікової групи.

― Зараз ми робимо ремонт для четвертої групи. Є вже три групи, це буде четверта. Батьки тут трохи почали ремонт своїми силами, але так важко щось робити, бо хтось з батьків зробив щось своє, інші щось своє, тому вирішили закликати спеціалістів-майстрів, – коментує ремонтний процес у садочку голова Вишнівецької об’єднаної територіальної громади Володимир Кравець.

Дитсадок «Малятко» після 17-річної перерви наповнився дитячим сміхом лише у 2011 році. З того часу активно ведуться ремонтні роботи, аби зробити заклад для дошкільнят ще кращим та комфортнішим.

― Садочок не працював 17 років. Фактично чотири роки тут тривали ремонти, – згадує завідуюча садочка Оксана Іванівна Дідик. – Розпочали роботу і відкривали садочок ще голова Збаразької РДА Володимир Гульовський, був присутній і Автанділ Мдінарадзе.



А згодом прийшов Юрій Горайський. Заслуга його в тому, що проект садочка був, але не могли знайти приміщення. У приміщенні довший час була аптека. Юрій Горайський перемістив орендарів аптеки в інше приміщення, давши нам можливість тут розширювати садочок.

Сьогодні, за словами Оксани Іванівни, «втілювати мрії в життя дитячого садка» продовжує голова Вишнівецької ОТГ Володимир Кравець. Саме під його егідою проводяться ремонтні роботи, садочок розвивається та розширюється.

― У нас є багато дітей на черзі, особливо дилема з п’ятирічками, які йдуть до школи. Батьки з особистих переконань дають дітей в садочок частіше не в три роки, а в п’ять. Тому в нас кожного року група налічує 34-35 дітей, а наповнюваність має бути всього 20. Щоб підготувати дітей якісно до навчання в школі, треба дійсно зробити наповнену групу по 20 дітей, щоб дошкілька освіта була ефективною.

Завідуюча дитячого садка зазначає, що молодша і старша групи залишаються без змін, а от старшу групу дітей вирішили поділити на дві, тобто у «Малятку» буде дві старші групи. Також в планах набирати дітей з 2-років, бо, каже пані Оксана, заяв від батьків чимало.

Джерело.