“Мідного” злодія на Тернопільщині можуть посадити на 6 років

Близько 300 кілограм міді викрав у приватного підприємця житель села Шляхтинці Тернопільського району.

Позбавлення волі на строк від трьох до шести років загрожує жителю Тернопільщини за вчинення крадіжки, яка завдала значної шкоди потерпілому.

З заявою про злочин до Тернопільського відділення поліції звернувся житель села Лозова. Чоловік повідомив, що з його господарства зникло близько триста кілограм міді. Заявник розповів, що майно зберігав на території власного підприємства, яке займається ремонтом електродвигунів.

На території господарства знаходилась велика кількість різноманітного брухту, двигунів, деталей, а також мідь. Завданні збитки потерпілий оцінив в 40 000 гривень.

Як встановили правоохоронці, зловмисник пробрався до приміщення заявника шляхом пошкодження металевої решітки. У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу крадія. Ним виявився 34-річний житель села Шляхтинці.

Чоловік минулого року звільнився з місця позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини.



Підозрюваний у скоєному зізнався. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу, повідомляють у відділі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Відомості про подію внесені в Єдиний реєстр досудового розслідування відповідно до частини 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

Джерело.