Санкції проти Росії, озброєння України – про це говорили на слуханнях у Сенаті США

Слухання на тему «Протистояння Росії: подальша оцінка можливостей для санкцій» відбулися у Комітеті Сенату США з банків, житлового та комунального господарства.


американський дипломат Ніколас Бернс
Озброїти Україну, розслідувати і оприлюднити факти російської корупції у США та Європі, а також тісно співпрацювати з європейськими і деякими азійськими країнами у протистоянні Росії – таким чином Вашингтон міг би вгамувати апетит Володимира Путіна, ба більше – можливо, і зовсім зупинити російську агресію. Так вважають американські експерти, які звітували на слуханнях у Cенаті США.

Колишній заступник держсекретаря США Ніколас Бернс заявив, що санкції самі по собі не можуть стримати російську агресію, але вони можуть працювати в сукупності із запровадженням інших заходів: «Ми можемо надати смертоносну військову підтримку Україні, ми можемо зробити постійною дислокацію сил НАТО у Польщі та країнах Балтії, ми можемо відродити міць військової сили США та Європи, про фінансування чого Конгрес вже проголосував у 2016 році». За словами Бернса, цей пакет американських ініціатив у сукупності із санкціями «може допомогти у довгостроковій перспективі стримати президента Путіна».

View image on Twitter

Джерело.