Відомий хірург з Тернополя відновить зовнішність 35-ти солдатам АТО

Відомий випускник Тернопільського медичного університету ім. Горбачевського, пластичний та реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський підписав меморандум про допомогу солдатам, пораненим у зоні збройного конфлікту на сході України.

Соціальна ініціатива “Милосердя в тобі” – це спільний проект мецената Олександра Шевченка та заслуженого лікаря України Ростислава Валіхновського, повідомляє “Gazeta.ua”.

— На перших етапах воєнні хірурги-медики зробили свою справу. Обов’язок цивільних реконструктивних хірургів – допомогти героям повернутися до нормального життя. Ми маємо прикласти максимум зусиль, щоб вони стали повноцінними членами сімей та повернулись на роботу,– говорить Валіхновський.

У Івано-Франківську відбулась спільна прес-конференція організаторів проекту та підписання меморандуму про об’єднання зусиль з надання медичної допомоги і реабілітації бійцям АТО з вогнепальними та мінно-вибуховими пораненнями різного ступеню важкості. На події був присутній Андрій Химич – один з бійців, котрому буде надана хірургічна допомога. Він був поранений кулею снайпера у Донецькій області на шахті 769028_1_w_570Бутовка.



Куля потрапила в шию та пройшла на виліт через обличчя. Андрію вже була надана медична допомога у лікарні Дніпра, сьогодні він потребує пластичної та реконструктивної допомоги з відновлення обличчя.

Не всі бійці в змозі оплатити дороговартісне лікування.

Проект “Милосердя в тобі” спрямований об’єднати небайдужих меценатів, політиків, діячів культури та просто свідомих українців навколо ідеї медичної допомоги воїнам АТО. Відбором учасників реабілітації за даним проектом займається безпосередньо батальйон “Госпітальєри” (Польова медицина), спілки учасників АТО різних міст України та волонтерські організації.

Джерело.