Тернополянам пропонуватимуть лікування за світовими стандартами

Фінансування, протоколи, систему медичної освіти та міжнародні закупівлі змінюватимуть у процесі реформування медицини. Процеси стосуватимуться пацієнтів, лікарів та студентів медичних закладів. Про особливості процесу розповів заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський під час прес-конференції в тернопільському педагогічному університеті, яку провели у рамках святкування 500-річчя Реформації 27 квітня.

За словами Олександра Лінчевського, український протокол має багато нав’язаних неефективних методів. Тож медики відтепер можуть пропонувати пацієнтам лікування за міжнародними протоколами.

– Пацієнтів інформуватимуть про засоби лікування, які включає в себе західний протокол. Адже раніше обов’язковим був український протокол, в якому закладали чимало неефективних препаратів, – пояснює він. – Реформа також передбачає зробити дешевшими та доступнішими міжнародні закупівлі.



Зміни торкатимуться і системи фінансування. Лікар повинен бути в умовах конкуренції, коли потрібно боротись за пацієнта. Ну і звісно плануємо підняти вимоги для абітурієнтів та студентів медичних закладів. Плануємо, що випускники медичних вишів здаватимуть міжнародний іспит, без якого не отримають диплому.

Джерело.