Мільярдер з Тернопільщини – багатший за Президента України Петра Порошенка

Журнал «Фокус» опублікував щорічний рейтинг 100 найбагатших людей України. За підсумками 2016-го року до ТОП-10 потрапив і відомий уродженець Тернопільщини Дмитро Фірташ, – пише Тернополяни.


Очолив рейтинг вже вкотре власник групи СКМ Рінат Ахметов, статки якого становили 2,2 мільярда доларів. Згідно версії журналу, як і рік тому, друге, третє і четверте місце посідають співвласники групи “Приват” Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (по 1,2 млрд доларів), Віктор Пінчук (1,1 млрд доларів) відповідно.

На п’яте місце з 10-го за підсумками 2016 року піднявся власник “Кернел Груп” Андрій Веревський (871 млн доларів), а власник “Миронівського хлібопродукту” Юрій Косюк (738 млн доларів), який був на п’ятому місці в 2015 році, посів шосте місце.

На сьоме місце з шостого змістився власник DCH Group Олександр Ярославський (734 млн доларів), а на восьме з 18-го піднявся власник Ferrexpo Костянтин Жеваго (635 млн доларів).

Дев’яте місце надалі займає уродженець Тернопілля – власник Group DF Дмитро Фірташ (623 млн доларів), а на десяте місце з восьмого змістився президент України і власник Roshen Петро Порошенко (589 млн доларів).

Новими учасниками рейтингу стали: співвласник телеканалу “Інтер” Валерій Хорошковський (20-те місце, 356 млн доларів), співвласник Імексбанку Леонід Клімов (71-ше місце, 75 млн доларів), голова і співвласник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько (83-тє місце, 62 млн доларів).

Рейтинг враховує не лише українських громадян, а й експатів, які заробили основний капітал в Україні. Під час розрахунку враховувалися основні бізнес-активи, що належать підприємцям. Також враховувався кеш, одержаний від продажу бізнесу за останні вісім років.

Джерело.