Чому в найчистіше озеро на Землі ні в якому разі не можна занурюватися?

У нашому світі є тільки одне місце, де зберігся водойм з кришталево чистою водою.


У Новій Зеландії на Південному острові є найзнаменитіша природна пам’ятка в світі – це найчистіше Блакитне озеро. Дивлячись на кристально чисту воду з насиченим блакитним відтінком, так і хочеться надіти купальник і зануритися в це водоймище. Однак цього робити категорично не можна, так як купання в Блакитному озері суворо заборонено законом.
Справжній маленький і останній незайманий куточок природи на цьому острові з реліктовими лісами і стрімкими скелями, ландшафтами і водоспадами, куди не добралася рука людини.
Саме в цьому красивому місці в горах знаходиться найчистіше озеро в усьому світі, яке живиться від таких же найчистіших вод цієї місцевості.
Вода в цьому водоймі настільки чиста і прозора, що, занурившись в неї, можна бачити на відстані 70 метрів, такі дані були підтверджені лабораторними дослідженнями. Для порівняння можна взяти дистильовану воду, в якій видимість може досягати більше 80 метрів.
Якщо опустити руку в воду, то дуже важко знайти візуально ту грань, де рука починає виглядати з-під води, так як вода повністю прозора, як повітря.
Туристи тут можуть лише гуляти по березі озера, занурення дозволено тільки вченим в дослідницьких цілях.
Саме завдяки вченим, які зробили ці приголомшливі знімки, ми можемо милуватися підводним пейзажем цієї унікальної водойми.

Джерело.