Мастурбація і вагітність: сексологи розповіли один секрет

Також оргазмні відчуття сприяють викиду ендорфінів, які мають заспокійливий ефект, і розслаблювальний, і знеболювальний.


Після мастурбації може покращитися настрій, перестати боліти голова і живіт.

Про це в інтерв’ю розповіли сексолог Наталія Єжова і уролог Антон Глєбов.

За словами сексолога, є безліч позитивних сторін від самозадоволення:

Є дослідження, що якщо дівчина після незахищеного статевого контакту помастурбує протягом години, то в кілька разів підвищується ймовірність вагітності. Оргазмні потуги і зміна кислотності сприяє більшій ймовірності вагітності. Тому, іноді мастурбація допомагає завагітніти.

Єжова також додала, що в будь-якому випадку оргазмні відчуття сприяють викиду ендорфінів, які мають заспокійливий ефект, і розслаблювальний, і знеболювальний:

Але ми повинні себе обмежувати в цивілізованих рамках. Ми не повинні мастурбувати щодня по кілька разів, не повинні це робити при тому, кому це нецікаво і не повинні мастурбувати на шкоду можливості завагітніти – тому що, якщо зациклитися на мастурбації з метою, щоб у нас не з’явилися діти, – це теж погано.

Наталія Єжова зазначає, що американський сексолог Кінсі провів дослідження, в якому показав, що 90% людей мастурбують:

Тобто, якщо якийсь один скаже, що він не мастурбує – то він просто бреше або недоговорює. Дев’ять з десяти осіб мастурбують – і це нормально. Це форма життя. Просто, ми живемо в такому суспільстві, яке це не приймає.

Джерело.