Тернополяни вимагають обстежити Мафи у парках

Тернополяни вкотре вимагають від місцевої влади навести лад із МАФами. Так днями у системі електронних петицій з’явилась пропозиція встановити законність розміщення малих архітектурних форм у парках Тернополя.

Провести обстеження пропонують у 4-ох парках міста: у парку «Топільче», «Національного Відродження», Старому парку і парку ім. Т.Шевченка, а також перевірити у власників МАФів наявність документів: сервітуту на використання земельної ділянки, паспорт прив’язки (схема розміщення і загальний вигляд тимчасової споруди); дозволу на здійснення торгівлі, угоди між власником МАФу та комунальним підприємством «Об’єднання парків, культури і відпочинку» на рекультивацію земельної ділянки після її використання.

Другим етапом процесу впорядкування МАФів, на думку авторів петиції, має бути встановлення відповідності дизайну, поданого на комісію, і того, який є в наявності. А також тернополяни пропонують розмістити на сайті міської ради взірці дизайну МАФів (проект рішення від 2013 року), на який могли б орієнтуватися власники кіосків і чітко дотримуватись окреслених вимог.

Джерело.