Тернопільський націоналіст підписав угоду з Церквою

4 травня члени Проводу Національно-Визвольного Руху “Правий сектор” провели зустріч із Головою Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату з метою підписання угоди про співпрацю та взаємодію.

“Стратегічними напрямками співпраці є створення Української Самостійної Соборної Держави та Єдиної Помісної Церкви в ній. Також поширення християнських правд віри та плекання православної обрядовості в суспільстві, спільне протиставлення згубним матеріалістичним та ліберальним впливам, підтримка здорового способу життя української молоді і дітей, вплив на створення гідної освітньої системи в Україні, протидія ЛГБТ і захист традиційних родинних цінностей”- йдеться в угоді.

УПЦ Київського Патріархату представив Голова Синодального управління військового духовенства – Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан (Яременко), а НВР “Правий сектор” був представлений в особі Голови Центрального Штабу Лабайчука Василя.

Між сторонами гарантується діяльність на принципах взаємодопомоги, взаємних інтересів та орієнтації на тривалу співпрацю.

Вкотре націоналісти підтверджують народну мудрість, що “без Бога – ні до порога”. Розуміємо, що боротьба за Українську Державу можлива лише у тісній взаємодії із традиційними українськими Церквами, які складають важливий пласт моральності та культури нації.

Ми переконані, що підписання даної угоди є новим етапом стосунків Церкви та націоналістичного руху.

Закликаємо отців УПЦ КП долучатися до співпраці з ПС в рамках цієї угоди та ставати духовними наставниками наших як фронтових, так і тилових підрозділів.

Джерело.