Про користь чоловічого самозадоволення

Питання самозадоволення (вона ж мастурбація, воно ж онанізм і ін.) В різні часи у різних людей викликали сплеск емоцій всіляких полярностей: хтось піддавав цей процес різкому засудженню, хтось почитав за “манну небесну”.

70737_man_101

Так чи інакше, це питання як і раніше турбує сучасність. Сьогодні ми спробуємо обговорити саме чоловіче самозадоволення, з’ясуємо, навіщо воно взагалі потрібно, чи не шкодить воно здоров’ю, і, взагалі, чому все більше чоловіків свідомо уникають сексуального контакту з жінками. За часів давнини онанізм сам по собі був природним процесом. Посудіть самі, де міг скинути напругу воїн під час тривалих хрестових походів і виснажливих баталій? Ситуація і ставлення поступово змінювалися, і вже ближче до наших часів (приблизно 18 століття), священнослужителі засуджували самозадоволення, вважаючи його хворобою, гріхом (висловлюючись сучасною мовою, статевим збоченням). Що ж ми маємо в даний час? Переважна більшість фахівців в області сексології наполягають на тому, що не існує медичних підтверджень про шкоду онанізму. Він вважається однією з форм чоловічий (і жіночої) сексуальності.



Більш того, він є одним із стадій психосексуального розвитку підлітка і юнаків. Дослідження показали, що 90% хлопчиків і 60% дівчаток займаються цим, починаючи під час статевого дозрівання (10-14 років). Пік самозадоволення у чоловіків настає до 15-21 років і поступово знижується. Це відбувається через те, що під час статевого дозрівання починає вироблятися і дозрівати сім’я, час від часу йому необхідно викидатися назовні. Найчастіше, спочатку, цей відбувається мимоволі, зазвичай уві сні, коли тіло і свідомість розслаблені, а гормони все ж роблять свою справу. Однак багато юнаків не чекають настання так званих полюцій, а викликають їх для звільнення від нагромадилося насіння шляхом штучного роздратування своїх статевих органів.

Приблизно 80% чоловіків (у тому числі одружених) продовжують займатися цим все життя. З цього приводу існує жарт, що на питання, про те чи займаються вони мастурбацією, 9 з 10 чоловіків відповідають позитивно, при цьому один завжди бреше. Психології давно відомо вплив самозадоволення на психіку людини. Крім того, що він в принципі починає краще знати особливості свого тіла, він навчається керувати своїм організмом і досягати оргазму, вивчає припливи і відливи, що виникають під час порушення. Можна сказати, що людина зі своїм партнером переходить на інший рівень відносин, коли він відчуває себе більш впевненим і в змозі сказати партнерові, що йому подобається. І разом з цим він приймає і сприймає потреби та бажання іншої сторони.

Це дуже сильно впливає на якість сексуального життя пари. З медичної точки зору теж багато плюсів: самозадоволення нормалізує серцево-судинну діяльність, допомагає позбутися від депресії за рахунок виділення великої кількості ендорфінів (гормонів щастя), поліпшує сон і пам’ять, зміцнює імунітет, поліпшує тонус і колір шкіри. Останнім часом налагодилася тенденція того, що чоловіки частіше і частіше прагнуть уникнути сексуального контакту з жінкою з різних причин, замінюючи справжній секс.

Однак важливо ніколи не забувати, що мастурбація, якою б гарною вона не здавалася, не може виступати в якості заміни реального сексу з партнеркою (ми свідомо опускаємо зараз різні форс-мажорні ситуації, стану самотності). Це всього лише спосіб пережити “тяжкі часи” за допомогою ресурсу, який завжди “під рукою”, і яким самостійно можна скористатися. А вже коли є натхнення, час, і протилежна сторона згодна, тоді і секс буде приємнішим Адже завжди психологічно легше користуватися меншим, знаючи, що можеш дозволити собі більше. Таким чином, будь-скільки разів в день або місяць ви займаєтеся самозадоволенням, важливо, щоб у вас після цього був гарний настрій, і відчували ви себе добре.

Джерело http://zdorovia.com.ua/