У Тернополі на центральний ринок прибули 5 пожежних машин (ВІДЕО)

Тактичні навчання з ліквідації пожежі проводили рятувальники ДСНС на території Тернопільського центрального міського ринку.

23 травня з метою тренування навиків керівного складу в формуванні та розгортанні сил і засобів пожежно-рятувальних підрозділів Тернопільського гарнізону під час ліквідації пожеж, проведено навчання з ліквідації надзвичайної ситуації в одній із будівель центрального міського ринку, що на вулиці Живова.

Згідно тактичного задуму виникла пожежа холодильного обладнання у м’ясному цеху ринку. Загорання виявив черговий під час обходу території. Силами добровільної пожежної дружини об’єкту за допомогою вогнегасників, дотримуючись вимог безпеки, проводилось гасіння пожежі.

У цей же час про дану подію повідомили у Службу порятунку. На виклик оперативно направили чергові караули 1-ї, 2-ї, 3-ї державних пожежно-рятувальних частин, а також частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління.

Прибувши на місце події, рятувальники провели розвідку та, проклавши магістральні лінії, приступили до гасіння пожежі.

Завдяки оперативній та злагодженій дії бійців Служби порятунку Тернопільського гарнізону було організовано успішне гасіння умовної пожежі.

Всього на місці події було залучено 5 одиниць техніки та 27 чоловік особового складу.

Захід спрямовано на вдосконалення тактичного мислення начальницького під час оцінювання та аналізу обстановки, що склалася на пожежі, розрахунку необхідних сил та засобів.

Також такі тренування сприяють розвитку практичних навичок особового складу пожежних частин у виконанні оперативної задачі з гасіння пожежі, дотримання вимог безпеки праці та злагодженим діям, повідомляють у прес-службі головного управління ДСНС України в Тернопільській області.

Джерело.