Не пустите перевірку – арештують майно

Одне з підприємств Ніжинського району, будучи належним чином проінформованим про проведення планової перевірки, не допустило перевіряючих на свою територію.

Між тим, посадові особи підприємства, мабуть, не звернули увагу на право податкового органу, визначене підпунктом 94.2.3 статті 94 Податкового кодексу України на застосування арешту майна у разі відмови платника податків від проведення документальної перевірки, застерігає ГУ ДФС у Чернігівській області.

Як наслідок, маємо на сьогодні застосований адміністративний арешт майна платника податків, обґрунтованість якого підтверджено судом. Отже, посадові особи платника податків своїми протиправними діями фактично паралізували його господарську діяльність.

При цьому не слід забувати, що рішення щодо звільнення з-під арешту майна буде прийняте ГУ ДФС у Чернігівській області лише після усунення платником податків причин застосування адміністративного арешту.

Тому проведення планової перевірки в даному випадку є невідворотним, виходячи із наявних у Податковому кодексі України механізмів спонукання недобросовісних платників податків до виконання законних вимог контролюючих органів.

Джерело.