«Я тебе туди не посилав»: мешканця Тернопільщини звільнили з роботи після відправлення в АТО

Мешканець села Іванівка Підволочиського району Іван Медвецький багато часу пропрацював на молокозаводі. У березні 2015 року чоловіка мобілізували, і керівництво відразу ж звільнило його. 1 квітня в Івана закінчувався робочий договір, але переоформити він його не міг, бо був на фронті, та й його ніхто про це не запитував. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Нову тернопільську газету.

Військовий комісар обіцяв чоловікові, що після мобілізації підприємство продовжить виплачувати зарплату в повному розмірі, але це були просто слова. Сам же власник молокозаводу згодом відвернувся від працівника зі словами: «Я тебе туди не відправляв».

Вже два роки чоловік намагається відстояти свої права у суді, але поки безуспішно. Від цього страждає і його родина.

«У моєї дружини спинна грижа, та, попри це, вона порається по господарству, дбає про дітей.



Нині на її руках 10-річний син та 6-річна донька. Нещодавно хворів наш син, одна ампула ліків вартувала 800 гривень. Знаю, що держава відправляє дітей учасників АТО в санаторії, проте моїм дітям навіть не запропонували таку можливість. Гадаю, це просто байдужість нашого військового комісара. Дружина живе завдяки сільському господарству, я висилаю їй частину зарплатні», – розповів чоловік.

Він також зазначив, що воював під Авдіївкою, Мар’їнкою і Троїцьким, а коли потрапив до шпиталю, підірвавшись на міні, йому ніхто грошима не допомагав.

Джерело.