“Це навіть не жах, це – дно”: тернополяни розповіли, що робиться у місцевих поліклініках

 

На неадекватне ставлення лікарів до пацієнтів, а також шалені черги і постійні випрошування грошей у пацієнтів скаржаться тернополяни в соцмережах.

Зокрема тернополянка Любов Вовк під час відвідин поліклініки врешті прийняла для себе рішення… втекти звідти.

«Востаннє такою нікчемною і приниженою я відчувала себе певно років 11 тому. Коли з переймами мене швидка привезла в пологовий. Не буду тут описувати всіх тодішніх “каторг” породіль, але щоб зрозуміти мій сьогоднішній стан безсилля, злості, втоми, розчарування і образи, то згадаю лише один епізод.

Як мене таку рожающу відправили роздягатися догола у якомусь там кабінетику в приймальному відділенні. І от стою я така Єва, скрючена бо ж болить, перейми як не як. І тут відчиняються двері в коридор, у якому десятки чоловіків, хлопців, родичів тих всіх жінок, які на верхніх поверхах уже десь народжують. І така жіночка зі шваброю давай круг мене витирати підлогу.



Чоловіки витріщилися на голу вагітну. В них шок. Я витріщилася на витріщених чоловіків. У мене шок. А прибиральниця миє, ой хто там з них чого не бачив? У неї графік стерилізації приміщень. Уявили те відчуття?

Ото я нині так з комком сліз в горлі, зі всякими там бумажками, рецептами, направленнями, після двох годин перебування, втікла з тої адської поліклініки.

Здорова я! Я так вирішила і так буде. Маю цілі ноги, руки, не зважаючи ні на що можу їхати на вєліку і навіть, нагла мордаха, навчилася під ТНМК танцювати хіп-хоп однією лише головою.

Нині дуже гостро пойняла, що я здоровіша всіх здорових і всіх тих нещасних людей, які реально ледве ходять, а тому не можуть собі дозволити втекти як я, а змушені маринуватися в тих метрових чергах і ходити по кабінетах, ніби один лікар вам на спині написав зеленкою “Христос воскрес”, а інший йому мусить відписати вам на пузі йодом “Воістино”.

Ні, в нашій поліклініці зовсім не працюють погані люди. Просто там працюють здорові люди, в яких алергія на хворих людей. Які постійно ниють – тут болить, а тут коле, а во спухло, шо-шо, погано бачу, дохторе мені зле…

Не знаю як ви, а я перша з тих, хто чекає реформи медицини! Бо то шо є зара – це навіть уже не жах. Це темне, глибоке, замулене дно. Далі вже нема куди», – написала Любов Вовк, додавши, що згодом пройшла обстеження, але вже в інших лікарів.

Водночас депутат міськради Назар Зелінка звернув уваги на довжелезні черги у дитячій поліклініці, розмістивши фото з прийому.

«Тернопільська міська дитяча поліклініка. Здача аналізів в садок. Величезні черги. В кожному кабінеті просять по 2 грн. на кабінет, папір, спирт, вату. Керівництво Відділу охорони здоров’я Тернопільської міської ради нас запевняло, що ці всі потреби забезпечені. Чому на бюджетну комісію не озвучують такої необхідності? Чому не посадити ще хоч 2 лаборанта, щоб розвантажити збір аналізів? По 45-60 хв вистояти з дитиною в черзі дуже важко, а головне для дитини психологічно важко, наприклад перед здачею аналізу крові», – написав Зелінка.

Джерело.