Ця мати заріклася колись цілувати своє немовля, мало не втративши його після пестощів

Важливо пам’ятати про приховану небезпеку!

Британка Крістал Хейс пообіцяла ніколи не цілувати новонародженої дитини, після того як її син ледь не помер від зараження вірусним менінгітом.

Лікарі сказали 26-річній Крістал Хейс, що її новонароджений син Ганнер, можливо, заразився смертельно небезпечним вірусом від невинного поцілунку, коли йому було всього 9 днів. У малюка піднялася температура, він важко дихав, а коли батьки намагалися до нього доторкнутися – голосно плакав. Коли його привезли в лікарню, аналізи показали, що у дитини вірусний менінгіт, який міг бути викликаний вірусом простого герпесу. На щастя, так як малюка привезли в лікарню на ранній стадії захворювання, він видужав і зараз почуває себе дуже добре.

Як мати, я не могла і подумати про наслідки від поцілунку. Але тепер я знаю. Занепокоєння і біль, які ми відчували в той день, не коштували тисячі поцілунків.



Я це знаю з перших рук. Моя порада – ніколи не цілуйте новонародженого і не дозволяйте нікому цілувати вашу дитину. Люди можуть відчувати себе добре, добре виглядати і не мати ознак або симптомів хвороби, але ці крихітні віруси можуть бути фатальними!

Подібна ситуація, але з трагічним фіналом, сталася і в США декілька місяців тому.

Жителька американського штату Айова Маріана Сіфре померла у віці 18 днів, заразившись вірусом HSV-1, який зазвичай викликає герпес, але в цьому випадку став причиною розвитку менінгіту.

Як повідомляє WQAD, батьки Маріан – Ніколь і Шейн – помітили перші ознаки хвороби, коли їх дочці було всього сім днів. Вони здали аналізи, але лікарі не виявили у них ніяких вірусів. Через 11 днів дівчинка померла.

Лікарі не можуть з упевненістю сказати, як саме захворіла Маріана. Однак подружжя Сіфре припустили, що їх дочка заразилася від поцілунку когось із гостей, які прийшли подивитися на новонароджену.

Джерело.