Вбивці, який зарізав продавчиню магазину на Тернопільщині, суд дав 15 років тюрми

15 років тюрми дав суд вбивці продавчині з Теребовлі Тетяни Войтович та розпорядився конфіскувати усе належне йому майно. Такий вирок Борщівський суд виніс наприкінці серпня 2017 року.

Оприлюднили матеріали у Єдиному державному реєстрі судових рішень у вересні. Вбивця – Іван С. народився у селі Іванківці Борщівського району. Безробітний, не одружений. Має потужний «злочинний досвід».

Фактично перед вбивством тільки вийшов з тюрми – в кінці листопада 2014.



Саме вбивство, нагадаємо, трапилось 15 січня 2015 – чоловік завдав кілька ножових ударів 23-річній продавчині в овочевому кіоску у Теребовлі.

Йому, як пише у матеріалах справи, передував ще один напад з ножем на іншу продавчиню іншого магазину. Зокрема, ввечері 20 грудня 2014, приховавши частково обличчя шарфом, зайшов з ножем у магазин і, приставивши ножа до горла, заштовхав її і в підсобне приміщення. Там зв’язав їй руки манжетною резинкою. У продавчині забрав 200 грн, акумулятор від мобільного телефону. Ще забрав 6400 грн виручки. Потім втік.

Наступний розбійний напад уже вирішив вчинити ввечері 15 січня 2015. Чоловік побачив як продавчиня у кіоску (Тетяна Войтович – прим. ред.) закриває металеві віконниці вітрини і, коли дівчина опинилась одна, зайшов у магазин, пише 20хвилин. Знову, погрожуючи ножем, розпитував, де лежать гроші. Дівчина, відвернувши увагу нападника, кинулась виривати ножа. І вирвала. Чоловіка це розлютило. Той почав відбирати свого ножа, поваливши жінку на підлогу. Вирвавши, наніс дівчині кілька ударів в різні ділянки тіла. Зокрема, в шию. Вбивши, «почистив» касу – забрав наявних там 2820 грн, і втік.

Відповідно, чоловіка судили за ці два злочини. За розбійний напад на першу жертву суд постановив дати підсудному 9 років тюрми, на другу -12 років, за вбивство продавчині – 15 років. На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання для підсудного у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна.

Свою вину, до слова, злочинець визнав тільки частково. Строк відбуття покарання суд сказав рахувати з 17 січня 2015 року.

Джерело.