Нардеп Тарас Пастух вимагає розслідування причин вибухів мінометів, від яких гинуть українські військові

Розслідувати причини вибухів мінометів “Молот”, від яких загинули українські військові, вимагає в Уряду народний депутат України фракції “Самопоміч” Тарас Пастух. Про це він заявив сьогодні у парламенті під час години запитань до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

1477956435-lyudi-taras-pastuh-jpg

“Коли зупиниться бізнес на війні, на якому заробляє “Укроборонпром”? Йдеться про міномети “Молот”, від яких на полігоні “Широкий лан” загинув командир розрахунку. А зараз, у ці хвилини, на Майдані Незалежності відбуваються похорони двох айдарівців, яких начебто вбила “ворожа міна”. Насправді ж, причини інші”, – сказав Тарас Пастух.

Нардеп вимагає провести службове розслідування – хто поставляє на озброєння ці міномети? “Коли загорівся телефон “Самсунг”, його було знято з виробництва. А у нас від мінометів гинуть хлопці, і вони далі продовжують використовуватись у Збройних силах. Чому ми далі дозволяємо, щоб за наші кошти далі виготовлявся непотріб і гинули наші військові?”, – зазначив Тарас Пастух.

“Я дам сьогодні доручення про те, щоб створити незалежну групу і вивчити це питання.



Я говорив це на минулому засіданні і пропоную зараз: Давайте посилювати контроль за використанням публічних фінансів, зокрема і в сфері безпеки та оборони”, – відповів глава Уряду Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 25 липня на 235-му загальновійськовому полігоні “Широкий Лан”, що на Миколаївщині, під час стрільб розірвався 120-мм міномет. Тоді загинув один військовослужбовець, двох було важко поранено, ще шість зазнали легких поранень.