Вбивць закатованого тернополянина так і не знайшли.

Батьки Марія Борисівна та Ігор Тарасович довго розшукували сина і лише навесні 2014-го його закатоване тіло (без руки) знайшли у лісі на околиці міста Суми, що більш як за 300 кілометрів від столиці.

На будівлі Центру європейських та міжнародних студій ТНЕУ, що на бульварі Тараса Шевченка, відкрили меморіальну дошку пам’яті Героя Небесної Сотні Тараса Слободяна. Йому був 31 рік, працював викладачем ТНЕУ. З перших днів був на Майдані, адже в той час мав роботу в Києві. Наприкінці 2013-го він перестав відповідати на телефонні дзвінки. Батьки Марія Борисівна та Ігор Тарасович довго розшукували сина і лише навесні 2014-го його закатоване тіло (без руки) знайшли у лісі на околиці міста Суми, що більш як за 300 кілометрів від столиці. Минуло чотири роки, але катів, які забрали життя у Тараса, поліція так і не знайшла.

У відкритті меморіальної дошки взяли участь батьки Тараса, його молодший брат Назар, рідні Героїв Небесної Сотні Тернопільщини, представники влади, духовенство, студенти, викладачі ТНЕУ та небайдужі тернополяни.

— Тарас був вірним сином українського народу, патріотом, який не словом, а ціною власного життя відстоював громадянську позицію.



Хотілося б бачити його нині у стінах нашого університету як талановитого хлопця, як гідного члена університетської родини. Він готувався до захисту кандидатської дисертації, але смерть невблаганно вирвала його із життя… — з сумом звернувся до присутніх ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий.

Важко було знайти слова вдячності за збереження пам’яті про сина матері Героя Марії Борисівні. Жінка досі не може змиритися з важкою втратою, каже, що розумом все усвідомлює, а серцем не хоче приймати.

— Хочу, щоб матері не плакали, щоб не гинули наші сини, чоловіки, батьки! — наголосила мати Тараса Слободяна. — Ця меморіальна дошка — пам’ять про мого сина і про таких, як він. Це маленька розрада для батьків, які переживають горе. На відкриття меморіальної дошки прийшли батьки інших Героїв, з якими ми постійно спілкуємось і зустрічаємось, розуміємо одні одних, бо живемо спільним болем…

Як повідомила «НОВІЙ…» Марія Борисівна, кримінальне провадження щодо справи про вбивство Тараса досі не закрите. Сумські правоохоронці проводили слідчі дії, але так і не змогли встановити обставин трагедії. Мати закатованого хлопця вже мало вірить, у те що зможе ще щось дізнатися, адже, як каже, навіть не встановлено правди про вбивства на Майдані, хоча відомі особи, які відкривали вогонь по мітингувальниках. Згорьована мати нині молиться за сина та за інших хлопців та чоловіків, які загинули на Майдані, і за тих, що лягли на полі бою на Донбасі.

Джерело.