З цієї неділі патрульна поліція перебирає на себе функції ДАІ

Голова Національної поліції України Сергій Князєв під час робочої наради повідомив, що патрульна поліція перебирає на себе функції ДАІ, – пише ВОЇ.

За його словами, починаючи з 17 вересня, усі послуги у сфері безпеки дорожнього руху надаватиме патрульна поліція, повідомляє Еспресо.

Зокрема, до компетенції департаменту патрульної поліції відійде функція надання господарських та адміністративних послуг у сфері безпеки руху на дорогах. Також до компетенції патрульних буде відноситись контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських та вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення усіх необхідних на це документів.

Окрім того, патрульна поліція надаватиме послуги з розроблення і видачі в установленому порядку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів під час дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Контроль за такими перевезеннями у обласних центрах здійснюватимуть патрулі у містах, а під час міжрегіональних перевезень департамент патрульної поліції.

Ми маємо чути підприємців, які надають послуги з перевезень, але у той же час ми повинні суворо контролювати дотримання закону підприємцями, аби забезпечити безпеку на дорозі для усіх громадян, наголосив Князєв.

Для якісного надання окремих адміністративних та інших послуг для населення, на офіційному веб-сайті Департаменту патрульної поліції з’являться нові розділи з необхідною інформацією, додав він.

Джерело.