До Польщі тернополянам можна буде не потикатися

Польським фермерам, які використовують працю найманих сезонних робітників, треба буде сплатити фіксований податок. Такий закон в уряді планують прийняти до початку нового року. Відтак передбачається, що хвиля заробітчанства швидко впаде, бо за кожного найманого працівника польський фермер має платити майже по 100 доларів в місяць. Такі правила, швидше за все, повинні вступити в силу з наступного літнього сезону, з новим агросезоном, – пишуть Тернополяни.

«Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб фермери могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць», – каже глава Постійної комісії Кабінету міністрів Польщі Генрі Ковальчик.

За його словами, при нагоді вирішать і проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки. Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в’їзд, однак інформації про те, скільки людей виїхало, а скільки залишилося працювати немає.

Джерело.