В Умані від вибуху невідомого предмету постраждав 13-річний підліток з Ізраїлю

Працівники поліції з’ясовують обставини вибуху невідомого предмету в місті Умань. Вибух стався у четвер вранці, 21 вересня, в Умані, повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції.

Як зазначається, 21 вересня, близько 6:00 ранку до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів стався вибух невідомого предмета. Особовий склад поліції негайно виїхав по тривозі.

«Під час виїзду на місце події поліцейськими встановлено, що від вибуху невідомого предмету пошкоджено дах одного з гаражів. Крім того, зазнав ушкоджень 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю. Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу лівої руки на кисті. Підлітку надано медичну допомогу на місці», – зазначили в повідомленні.

До Умані за наказом Голови Нацполіції виїхали перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін і заступник глави відомства Олександр Фацевич.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки.



Обставини вибуху та причетні до вибуху особи встановлюються і вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як відомо, в Умані похований рабин Нахман – духовний наставник хасидів. На цю могилу послідовники його вчення з’їжджаються напередодні іудейського нового року Рош Ха-Шана, який цього року припадає на 20 вересня. За даними поліції, до міста для святкування нового року за єврейським літочисленням вже прибули понад 30 тис. паломників-хасидів. Очікується, що їхня кількість може збільшитися до рекордних 50 тис. осіб.

Під час заходів порядок на вулицях Умані та в місцях святкування Рош Га-Шана забезпечують цілодобово півтори тисячі українських поліцейських і 17 їхніх колег з Ізраїлю.

Джерело.