«Не знаю, чи зможу ходити, а нападник хоче вийти сухим із води…» – жахлива історія тернополянина

Після інциденту, що трапився 4 вересня у селі Сновидів Бучацького району, 39-річний місцевий мешканець Віталій Гронський опинився на лікарняному ліжку.

Посеред ночі на нього напав роздратований суперечкою та підігрітий алкоголем односельчанин. Як наслідок — у Віталія сильно травмована нога, практично розтрощене коліно, йому доведеться пройти тривале лікування, і невідомо, чи він зможе повернутися до повноцінного життя. А все через побутовий конфлікт. Як розповідають очевидці, після роботи Віталій зайшов із товаришем до місцевого бару, присіли за столиком, пили пиво, спілкувалися. Невдовзі до них приєднався ще один друг, а потім підсів захмелілий молодик, котрий згодом побив одного із компанії. Непорозуміння між чоловіками виникло через телефон, а загострилося через пляшку пива… Віталій поплатився здоров’ям, нині він перебуває у Золотопотіцькій районній лікарні, а от зловмисникові доведеться відповісти за свої дії перед законом.

— Після роботи ми з друзями зайшли до бару випити пива, чекали поки мине дощ.



До нас підсів захмелілий молодик. Я показував хлопцям на телефоні фотографії із весілля своїх родичів. Телефон зацікавив непроханого «гостя», — розповідає Віталій. — Коли я поклав збоку телефон, молодик схопив його і почав пересилати щось. «Навіщо береш чуже?!» — обурився я і забрав. — Бар зачиняли, тож ми вийшли на вулицю. Мій друг поставив біля себе пляшку пива, а той нахаба підійшов і копнув її. «Навіщо так робиш? Відкупи пиво чоловікові!» — сказав я йому. Він почав розмахувати руками, погрожувати, потім кудись пішов. Ми попрямували з товаришем додому. Коли проходили неподалік дитсадка, почули, що щось шарудить за муром… Подумали, їжак лізе, друг заглянув туди, як звідти палицею замахнувся той же молодик. Товаришеві трохи дісталося по руці. Зловмисник почав утікати. Ми не наздоганяли його — не хотіли зайвих проблем. Потім розпрощалися з товаришем і кожен пішов у свою вуличку. Пройшов я метрів зо двісті — чую, хтось біжить ззаду, не встиг оглянутися, як дістав палицею по ногах. То був той же молодик, що причепився до нас у барі. Поваливши мене з ніг, він кинувся нишпорити по моїх кишенях, вийняв телефон, хотів утікати. «Я тебе знаю, завтра з поліцією знайду! Телефон нині легко «вичислити»…» — сказав йому. Він насторожився, кинув мені телефон і давай навтьоки…

Переночував я вдома, а на ранок коліно сильно опухло, був нестерпний біль, довелося їхати до лікарні. Медики побачили, що все коліно роздроблене, запитали, що сталося. Я розповів. Лікарі викликали поліцію. У мене та друзів правоохоронці взяли покази, допитували й нападника. А днями в інтернеті раптом з’явилася інформація, нібито це я «нарвався» на неприємність, спровокував конфлікт. Молодик переслідував нас із другом, напав на мене, побив, а тепер ще й хоче зробити мене винним… Я того негідника навіть пальцем не зачепив! Не люблю конфліктів, а тут біда сама на голову звалилася… Невідомо, чи зможу ходити, а нападник хоче вийти сухим із води… Не бажаю йому тюрми, але мусить бути справедливість!

Як розповідають у Сновидові, Віталій — спокійний, врівноважений, навчався на дяка. Упродовж останніх десяти років із дружиною та дітьми мешкав за кордоном. Нещодавно, перенісши непрості випробування в сімейному житті, повернувся до рідного села, намагався почати все з нуля, а тут з ним трапилася така неприємна історія… А ось про молодика-забіяку односельці відгукуються не найкраще — часто випиває, б’ється, було комусь зуби вибив… Після останнього інциденту люди нарешті очікують справедливого покарання зловмисника, пише “НОВА”.

Джерело.