Василя Гнатюка, підозрюваного у вбивстві тернопільської випускниці, можуть тримати під вартою ще два місяці

В понеділок, 2 жовтня, має відбутися суд стосовно продовження міри запобіжного заходу для 16-річного Василя Гнатюка із села Дзвиняча на Тернопільщині.

Хлопець вже два місяці під вартою за підозрою у скоєнні вбивства 17-річної Ірини Мукоїди у Вишнівці. Його мати сподівалася, що на початку жовтня він, врешті, повернеться додому, однак слідчі та прокурори не встигають закінчити слідство у цій справі, пише Народне слово.В понеділок, 2 жовтня, має відбутися суд стосовно продовження міри запобіжного заходу для 16-річного Василя Гнатюка із села Дзвиняча на Тернопільщині. Хлопець вже два місяці під вартою за підозрою у скоєнні вбивства 17-річної Ірини Мукоїди у Вишнівці. Його мати сподівалася, що на початку жовтня він, врешті, повернеться додому, однак слідчі та прокурори не встигають закінчити слідство у цій справі, пише Народне слово.
Про це матері хлопця Наталії Жук сказав слідчий, коли 25 вересня вона відвідувала сина в ІТТ Тернополя. Правоохоронці кажуть, що продовжити термін тримання Василя під вартою потрібно ще й тому, що досі немає результатів численних експертиз – теж не встигають експерти.

– Щоб посадити Василя, коли йому вкладали ніж у руку, щоб отримати його відбитки, то результати експертизи поліція отримала за лічені дні, а тепер слідчий навіть не може сказати приблизно, скільки тижнів, місяців чекати на результати? Чому через те, що вони не встигають, моя дитина мусить сидіти в СІЗО? – обурюється жінка. – Щоразу, як приїжджаю в СІЗО, Василь запитує, коли вже його випустять, чи знайшли вбивць,чи шукають.



У Чорткові мій син сидить в камері один, умови нормальні, там є телевізор, туалет. Не скаржиться Василь і на харчування, розповідає, що у СІЗО дають навіть рибу. Попри це він дуже хоче додому і щоразу запитує: «Мамо, коли мене випустять?»

Нагадаємо, 17-річну Ірину Мукоїду, мешканку села Вишнівець Збаразького району, вранці 26 червня знайшли мертвою на дорозі. У дівчини було ножове поранення просто у серце. Напередодні вона з друзями святкувала День молоді, і вже навіть телефонувала мамі, що йде додому. За день до цього у дівчини був випускний у школі. Після похорону Ірини мешканці села навіть перекривали міжнародну трасу, аби змусити правоохоронців об’єктивно розслідувати вбивство випускниці, знайти та покарати злочинця. Однак, на диво, поліцейські буквально за кілька днів назвали підозрюваного – 16-річного Василя Гнатюка із сусіднього села. Проте в провину хлопця не вірять ні рідні, ні односельці, ні викладачі училища, де він навчається на кухаря.

Джерело.