Що буде з тернополянами, якщо їх спіймають за спалюванням листя

Із настанням осені наступає період інтенсивного опадання листя, а тому виникає необхідність своєчасного прибирання території міста.

Відповідно до п.2.8 Правил благоустрою м.Тернополя в обовязки підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, фізичних осіб- підприємців входить утримання прибудинкових, прилеглих чи закріплених територій в належному стані власними силами або згідно укладеної угоди зі спеціалізованою організацією.

Згідно п.4.1 згаданих Правил -власники приватних будинковолодінь до моменту укладання угоди зі спеціалізованою організацією на санітарне утримання прилеглої території в межах свого будинковолодіння (тротуар, зелену зону) прибирають її самостійно. Крім того, опале листя не дозволяється завантажувати у контейнерні ємкості, оскільки воно вивозиться у спеціальні місця, які визначаються комісійно.

Інспектори муніципальної поліції постійно обстежують територію міста на предмет виявлення недотримання Правил благоустрою суб’єктами господарювання, громадянами чи балансоутримувачами житлових будинків та при виявленні цих порушень оформляють адміністративні протоколи за ст. 152 КУпАП. Нагадуємо, що за цією статею законодавством передбачено санкцію у виді накладення штрафу: для громадян від 340грн до 1360грн, для посадових осіб від 850грн. до 1700грн.
Закликаємо тернополян не порушувати Правила благоустрою!

Джерело.