На Тернопільщині дівчинка загинула через бліду поганку в грибній юшці

Число людей, які постраждали від отруєння грибами щодня зростає. У вересні 20 дітей з області потрапили до лікарні після споживання отруйних грибів, які помилково їм дали дорослі. А одна дівчинка із Теребовлянського району загинула.

10-річна Марічка поїла вдома грибну юшку, через три дні вона померла від отруєння. Як констатували лікарі, в юшці була бліда поганка, від якої немає протиотрути. З цим грибом чи його різновидом не впорається жоден організм.

В обласній дитячі лікарні на лікуванні дітки різного віку. Найменшому – три роки, тепер хлопчика лікують від наслідків споживання грибів.



Медики підкреслюють, що таким маленьким не можна навіть печериць із крамниці, оскільки організм ще не здатний перетравлювати продукт.
Позаштатний токсиколог Лілія Романенко розповіла “Нашому дню”, що минулоріч кількість грибних отруєнь була значно менша.

Отруїтись можна не лише отруйними грибами, але й звичайними, які ростуть в екологічно забруденому місці. Вони втягують в себе шкідливі елементи з повітря і коли цей концентрат потрапляє в організм, людині стає погано. Тож, збирати гриби біля трас, сміттєзвалищ, підприємств – не можна. Після повернення додому з лісу слід добре вимити руки, бо отрута залишається на шкірі.

Якщо дитина з’їла гриби і її нудить – негайно викликайте швидку, адже час відіграє велику роль в порятунку.

Джерело.