Сучасне житло з розвиненою інфраструктурою: Ціни на квартири в новому районі Тернополя

У Тернополі триває будівництво  нового та сучасного мікрорайону під назвою «Північний». На закинутій роками території споруджують сучасні житлові комплекси,  а також рекреаційну зону активного відпочинку. На цій території буде розвинена інфраструктура – нові вулиці, дороги, освітлення, сквери та дитячі майданчики.

Мікрорайон розташований в північно-східній частині Тернополя, в межах проспекту Злуки, вулиць Текстильної, Генерала Тарнавського, Володимира Великого. Комплекс із чотирьох сучасних новобудов будівельної компанії «Матла» знаходиться за адресою Київська, 8в.

– В липні 2015 року ми почали будівництво комплексу чотирьох будинків. Два будинки вже введено в експлуатацію, а ще два в процесі підготовки, – розповідає директор будівельної компанії  «Матла» Андрій Матла.

Лояльна цінова політика і можливість реалізації власного варіанту в плануванні квартири приваблює тернополян обрати квартиру саме у цих будинках. Коштує однокімнатна квартира від 15 тисяч євро, двокімнатна – від 20 тисяч.

– Є універсальна площа з 50-ти квадратів, які дозволяють реалізувати планування квартири в студійному варіанті – з них можна зробити навіть двокімнатну і трьохкімнатну з великими об’ємами кожної з кімнат.



Коштуватиме така квартира від 21 тисячі євро, – каже Андрій Матла.

Ця частина міста буде чи не найсучаснішим районом Тернополя – там буде розвинена соціальна сфера, спортивні установи, пішохідний бульвар та нові вулиці.

Окрім того, запроектовані загальноосвітні школи на 33 класи з басейном і спортивним комплексом, дитячий садок на 210 місць, церква св.Миколая з парафіяльним будинком, торгово-побутовий комплекс, торгово-офісний комплекс, торгово-розважальний комплекс, церква Різдва Богородиці та центр сім’ї «Свята Родина», побутовий комбінат, комплекс відкритих спортивних майданчиків, відкриті спортивні майданчики мікрорайону.

– Ми розуміємо, що місто повинне розвиватися, мають будуватися не лише нові будинки, але й нові райони. Важливо, щоб для людей все було доступно та зручно, – говорить Андрій Матла.

Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка, яку споруджує будівельна компанія “Матла”.

Чому обрати житло саме у новобудові? Придбавши квартиру в старому житловому фонді, власники витрачають чималу суму на її ремонт та облаштування. Щоб вона була енергозберігаючою та економною потрібно докласти багато зусиль та коштів.

Купуючи таке житло, ми отримуємо стару хату із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі. Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері.

Джерело.