Польські поліцейські добу знущалися над українкою

Генеральне консульство України у Кракові направило листa поліції Нижньосілезького воєводства з вимогою розтлумачити ситуацію у справі перевищення повноважень поліції у ставленні до громадянки України.

Про це повідомив консул генконсульства України у Кракові Сергій Царук, пише “Україна молода” з посиланням на «Укрінформ».

“Ми відреагували на цю ситуацію: надіслали листа керівництву поліції Нижньосілезького воєводства і чекаємо на офіційну відповідь”, – повідомив консул.

Він додав, що дипломати очікують на оперативну відповідь.

За його словами, до цієї справи залучено також почесне консульство України у Вроцлаві.

Пан Царук зауважив, що українка не зверталася про допомогу до генерального консульства у Кракові чи почесного консульства України у Вроцлаві.

Як поінформували польські ЗМІ, 21-річна громадянка України на ім’я Дарина хоче судитися з польськими поліцейськими і вимагати морального відшкодування за утримання упродовж доби у відділку і приниження.

Як зазначається, один з поліцейських залякував дівчину, погрожував депортацією, а також висловлював ксенофобські думки щодо українців.

Дівчину двічі змушували роздягатися до гола для проведення обшуку, відмовили у праві подзвонити рідним і не видали на руки протокол про затримання.

Затримання дівчини відбулося на підставі звернення знайомого дівчини, який звинуватив її у крадіжці мобільного телефону. Як згодом з’ясувалося, молоді люди зустрічалися і цей телефон хлопець нібито подарував дівчині.

Джерело.