Детективна історія: у Хмельницькому спіймали злодіїв, які обкрадали квартири в Тернополі

Зловмисників спіймали під часу «нальоту» на квартиру, яку перебувала під охороною. На рахунку серійних злодіїв дві «зачистки» квартир у спальних районах Тернополя та та дві – у Хмельницькому.

У затриманих рівненська прописка, – повідомляє Досьє 102.
Один з них раніше судимий за майнові злочини. Інший в поле зору правоохоронців потрапив вперше.

За словами старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах УКР Івана Бачинського, до Тернополя хлопці приїхали на початку вересня. На злочини йшли в нічну пору доби. Як правило ближче до опівночі. Обирали квартири, розташовані на перших поверхах багатоповерхових будинків.

Залазили до приміщення через віджаті вікна.



Проте перед тим злодії кілька разів перевіряли чи є господарі. Крадії розповіли, що вони підходили до будинку, спочатку стукали у вікно і відходили подалі, щоб подивитися чи розпочнеться всередині рух, чи увімкненться світло. Якщо таке не відбувалося, вони віджимали вікно і знову спостерігали. Після цього уже проникали до оселі.

Виносили гроші, коштовності та дрібну побутову техніку.

Заява про першу крадіжку до поліції надійшла від потерпілої з вулиці Коновальця. До неї в ніч з 8 на 9 вересня проникли невідомі і винесли 10 найменувань золотих ювелірних виробів на суму 40 тисяч гривень.

3,5 тисячі доларів, 700 євро та 10 тисяч гривень, 400 польських злотих, документи на авто та срібні вироби винесли злодії з помешкання на В. Великого 12 вересня.

При огляді місць злочину оперативники встановили, що метод, спосіб і стиль проникнення в обох крадіжках схожий. У ході проведення слідчо-розшукових заходів стало відомо, що до злочину причетні жителі Рівненської області. Піймати хлопців одразу не вдалося. Затримали їх “на гарячому” працівники поліції охорони Хмельницького.

Хлопці влізли до квартири, яка перебувала під охороною. Тому втекти рівнянам уже не вдалося.

Зараз підозрювані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Хмельницького. Їм інкримінують статтю 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Правоохоронці перевіряють причетність крадіїв до схожих злочинів.

Джерело.