Тернополян безкоштовно частували стравою, яку приготували зі 1029 бичачих яєць

У Тернополі не втомлюються встановлювати гастрономічні рекорди. Цього разу до Книги рекордів України потрапила страва, яку приготували на Театральному майдані зі 1029 бичачих яєць.


Оригінальну страву 8 жовтня приготував для тернополян знаний ресторатор Ігор Парій. Допомагав ресторатору готувати бичачі яйця відомий український журналіст і телеведучий Костя Грубич.

На приготування страви ресторатор та його помічники затратили кілька годин праці: смажили, тушкували, перемішували інгредієнти та наостанок посипали страву прянощами. За процесом приготування славнозвісних бичачих яєць спостерігав представник книги рекордів України, який опісля зафіксував цифри та публічно нагородив Ігоря Парія Сертифікатом про рекорд та Книгою рекордів України.

— Сьогодні ми вирішили встановити не просто рекорд, а радше провести для тернополян майстер-клас по приготуванню страви з бичачих яєць. Не ми визначали пропорції продуктів, тому що такий рецепт нам залишили козаки. Страва, яку ми сьогодні готуємо, з одного боку є стародавньою.



До того ж, років 10-11 тому я брав участь у кулінарному проекті «Смачна країна», який транслювали на Першому Національному каналі. На цьому проекті я посів третє місце в Україні по приготуванню страви з бичачих яєць. З цього часу в ресторані «Рандеву» і «На майдані» ця страва є постійно у меню, — поділився власник ресторану «Рандеву» та бару «На майдані» Ігор Парій, пожартувавши, що на цьому святі гості не знайдуть ні самогонки, ні спиртного.

Ігор Степанович зазначив, що захід по приготуванню стародавнього смаколика є благодійним. Пан Ігор проводить цей захід не з метою отримати певну користь. За рахунок благодійного частування організатори заходу прагнуть скерувати на благодійництво інших людей.

Джерело.