Унікальне лабораторне обладнання передали благодійники Тернопільській обласній дитячій лікарні (Фото)

Сучасне лабораторне обладнання передали Тернопільській обласній дитячій комунальній клінічній лікарні 6 жовтня.

Таку допомогу медичний заклад, розташований на вулиці  Академіка Сахарова, 2, у Тернополі, отримав за сприяння всеукраїнського благодійного фонду «Допомагати просто», ініціатором створення якого у 2011 році був «ПриватБанк».

Офіційно передали лікарні Автоматичний гематологічний аналізатор. Його вартість скала близько 320 тисяч гривень. Ці гроші перераховували небайдужі українці, користувачі «Приватбанку».

«Ми хочемо сказати велике спасибі всім нашим клієнтам, які роблять ці благодійні відрахування, тому що всі ці придбання обладнання ― це повністю їх заслуга. Кожна людина робить якесь невеличке відрахування і ми можемо акумулювати якісь кошти, за які купуємо медичне обладнання», ― каже керівник регіонального прес-центру фінансової установи у Тернопільській області Олександр Жильцов.

Окрім німецького лабораторного обладнання медикам передали також реагентів на 1000 досліджень. Цього має вистачити приблизно на три місяці.

Особливістю апарату є те, що він за одну годину може зробити 80 тестів.

Це дуже швидко, кажуть медики, що особливо важливо при лікуванні новонароджених і недоношених діток. Адже при мінімальному заборі крові (лише 25 мікролітрів) лікарі отримують 22 гематологічних показники.

Ще однією із переваг аналізатора є мінімальна витрата реактивів при проведенні досліджень.

езультат аналізу лаборанти отримують за лічені хвилини.



Їх роздруковує вбудований принтер, а папірець із даними виглядає як звичайний чек із супермаркета.

Внутрішня пам’ять пристрою може зберігати 10 тисяч записів разом із гістограмами та індивідуальними даними пацієнтів.

«Дитяча обласна лікарня це унікальний лікувальний заклад. Тут проходять стаціонарне лікування 15 тисяч дітей в рік з усієї області. А проходять консультації понад 40 тисяч дітей. Саме тому для нас дуже важливо не тільки лікування, а і вчасне діагностування захворювання у дітей.

Ми з державного і обласного бюджету виділяємо вже третій рік підряд 8 мільйонів на придбання медикаментів. І це є унікальна ситуація, адже у цій лікарні майже 80 відсотків медикаментів можна отримати дітям безкоштовно», ― зауважує голова обласної держадміністрації Степан Барна.

На офіційній передачі унікального лабораторного обладнання були присутні також головний лікар медичного закладу Григорій Корицький, начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук і голова обласної ради Віктор Овчарук.

Те, що сьогодні нам і нашим партнерам ― «ПриватБанку» вдалося надати такий апарат абсолютно безкоштовно, для нас це є дуже важливо. Адже в умовах російської агресій частина коштів йде на боєздатність армії. Сьогодні кошти надзвичайно важко скерувати кошти на розвиток медицини, освіти та інших галузей. Тому ми вдячні всім, хто долучається до покращення діагностики і лікування пацієнтів області», ― говорить Віктор Овчарук.

Джерело.