Наступник скандального архієпископа Мстислава в Тернополі – шахрай, який перебуває в розшуку?

27 вересня 2016 року Божого, у велике свято Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього була розтиражована сумнозвісна історія алкопопа та афериста архієпископа Мстислава (Гук), яка в майбутньому стала клеймом для Тернопільської єпархії УАПЦ.

У ніч з 27 на 28 вересня 2016 року Божого архієпископ Мстислав (Гук) зі священнослужителями о. Ігорем Семирозумом, о. Віталієм Окунським та о. Володимиром Герасимчуком влаштували дебош в одному з нічних клубів міста Тернопіль. Як з`ясувалось пізніше причиною святкування стала вигідна угода між владикою Мстиславом та приватними підприємцями стосовно комплексу «Червоногородський замок», до якого входить Свято-Петро-Павлівський чоловічий монастир, який був проданий по благословінню Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Макарія (Малетич) Митрополита Київського і всієї України, пише прес-служба УАПЦ.

16 жовтня 2016 року Божого вся Україна на власні очі мала змогу переглянути відео-запис «відпочинку» священнослужителів в програмі ТСН. Тиждень.

18 жовтня 2016 року Архієрейський Собор УАПЦ визначив архієпископу Мстиславу (Гук) один із монастирів для покаяння, а інших причетних священиків відсторонив від священичих обов`язків.



Тимчасово виконуючим обов`язки керуючого єпархією був призначений Митрополит Галцький Андрій (Абрамчук), який навіть не спромігся вилучити печатку Тернопільської єпархії УАПЦ у свого попередника, що в результаті призвело до втрати нашою Церквою діючого Свято-Петро-Павлівського чоловічого монастиря.

Відсторонення з посади керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ не завадило архієпископу Мстиславу (Гук) 31 жовтня 2016 року Божого підписати документи, за якими він, як єпархіальний правлячий архієрей, від імені Тернопільської єпархії УАПЦ передає у приватну власність ТОВ «Джуринфортеця» частину Чевоногородського замку, а саме пам`ятку місцевого значення руїни палацу 17-19 ст. Хоча на підставі рішення Архієрейського Собору УАПЦ виконуючим обов`язки керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ вже тоді було призначено Високопреосвященнішого Митрополита Андрія (Абрамчук).

20 листопада 2016 року Божого журналісти перевірили як спокутує гріхи владика Мстислав (Гук), який мав перебувати в монастирі на покаянні, а натомість жив вдома з заміжньою жінкою – «медсестрою».

6 грудня 2016 року Божого Архієрейський Собор УАПЦ прийняв рішення звільнити з посади керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ та вивести поза штат Церкви архієпископа Мстислава (Гук). Новим єпархіальним правлячим архієреєм Тернопільської єпархії УАПЦ призначено Преосвященнішого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією УАПЦ. Таке рішення було прийнято митрополитами Макарієм (Малетич) та Андрієм (Абрамчук) на кухні Патріархії УАПЦ за “зачиненими дверима”. Як згодом стало відомо з оточення Предстоятеля УАПЦ владика Віктор (Бедь) за отриману ним посаду керуючого Тернопільською єпархією зі збереженням за ним керівництва Карпатською єпархією сплатив владиці Макарію (Малетич) суму у розмірі 30 тисяч доларів. «Договір» мав тривати три роки з подальшим правом призначення владикою Віктором (Бедь) свого вікарного єпископа на Тернопільську кафедру. Та не сталося, як гадалося…

24 лютого 2017 року Божого, знехтувавши рішенням Архієрейського Собору, владика Мстислав (Гук) в компанії Ігоря Семирозума, Ігоря Прийдуна, Володимира Герасимчука та єпископа Кирила (Михайлюк) взяв участь в освяченні пам`ятної дошки спочилому Блаженнішому Митрополиту Мефодію в місті Монастириськ, без погодження з керуючим Тернопільською єпархією Преосвященнішим Віктором (Бедь). Як стверджують очевидці, співслужити позаштатному архієпископу Мстиславу (Гук) з діючим єпископом Кирилом (Михайлюк) благословив особисто Предстоятель УАПЦ Блаженніший Митрополит Макарій.

4 травня 2017 року Божого відбулось чергове засідання Архієрейського Собору УАПЦ на якому прийнято рішення поновити і призначити керуючим Хмельницькою єпархією УАПЦ владику Мстислава (Гук) з титулом Архієпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський. Також Собор постановив звільнити від виконання обов’язків керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ Преосвященнішого Віктора (Бедь), єпископаМукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією УАПЦ.

Неофіційною причиною звільнення владики Віктора (Бедь) послужило його небажання покривати архієпископа Мстислава (Гук) та митрополита Макарія (Малетич) в справі продажу пам`ятки архітектури 17-19 ст. комплексу «Червоногородський замок», про яку на той час владиці Віктору (Бедь) було добре відомо.

В зв’язку з постановою вирішено призначити Блаженнішого Митрополита Макарія (Малетича) керуючим Тернопільською єпархією, із збереженням за ним керівництва Львівською, Київською та Рівенсько-Волинською єпархіями УАПЦ. Оскільки на той час Предстоятелем УАПЦ та владикою Мстиславом (Гук) було продано 2/3 комплексу «Червоногородський замок» – руїни палацу та залишки початку будівництва гідроелектростанції. Тож постала необхідність завершення справи, тобто продати 1/3 частину – Свято-Петро-Павлівського чоловічого монастиря, а саме костел.

15 червня 2017 року Божого відбулись Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ під головуванням Високопреосвященнішого Андрія (Абрамчук), Митрополита Галицького, керуючого Івано-Франківською єпархією УАПЦза участі представників Архієрейського Собору, Патріаршої Ради та духовенства УАПЦ. Під час Єпархіальних зборів шляхом шантажу та під тиском Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Макарія духовенством було погоджено кандидатуру на вікарного єпископа Тернопільської єпархії УАПЦ – архімандрита Даниїла Тарнавського, якого неодноразово звинувачували у нетрадиційній орієнтації.

23 червня 2017 року Божого в Києві знову відбулось засідання на якому архімандритом Даниїлом Тарнавським було подано відмову від висвяти на вікарія Тернопільської єпархії УАПЦ та прохання про виведення за штат кліру Київської єпархії УАПЦ. Причиною такого рішення став тиск з боку громадськості та вірних УАПЦ. Згодом стало відомо, що архімандрит Даниїл Тарнавський повернувся в лоно рідної УПЦ МП.

12 липня 2017 року Божого в ЗМІ стало відомо про канонічний злочин за участі не тільки владики Мстислава (Гук), а й самого Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Макарія. Змовившись між собою ієрархи зухвало продали частину пам`ятки архітектури місцевого значення «Червоногородський замок», де мав функціонувати Свято-Петро-Павлівський чоловічий монастир. Журналістське розслідування проводилось спільно з Фондом пам`яті Блаженнішого Митрополита Мефодія.

26 липня 2017 року оприлюднили інформацію про ще одну частину земельної афери, де Предстоятель УАПЦ та владика Мстислав (Гук), продали залишки початку будівництва гідроелектростанції та найбільший в Україні штучний водоспад.

8 вересня 2017 року Божого в Тернополі відбулись Єпархіальні збори під головуваннямБлаженнішого Макарія Митрополита Київського і всієї України Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, тимчасово керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ прийнято рішення, що Тернопільська єпархія Української Автокефальної Православної Церква відмовляється від порушення кримінального провадження, позовної заяви до Господарського суду Тернопільської області і залишає продане майно Церкви у приватній власності для уникнення скандалів та втрати авторитету Церкви.

19 вересня 2017 року Божого більшістю голосів на посаду керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ було обрано Преосвященнійшого Тихона (Петранюк), єпископа Одеського і Чорноморського. Владика Тихон (Петранюк) є гідним послідовником традицій попередніх керуючих єпархією.

Так з21 жовтня2009 він призначений на посаду єпископа Луганського і СтаробільськогоУПЦ КП. Однак своїми діями він фактично розвалив і так одну з найбідніших єпархій УПЦ Київського патріархату.

Улітку2010рокуЗМІрозтиражували інформацію про підпал дерев’яного храму на честь Архістратига Божого Михаїла у Луганську. Згідно з повідомленням єпископа, вночі18 липнядвоє невідомих побили сторожа і підпалили майже завершену будівлю церкви. Збитки склали понад 300 тис. гривень. Проте згодом з’ясувалось, що пожежі не було.Єпископ Тихон таким чином хотів приховати фінансові розтрати не за призначенням. Коли справа набула розголосу, Тихон, який у березні 2010 року шахрайським шляхом заволодів грошима мешканця міста Луганська у сумі 100 тисяч доларів США, втік з єпархії.

13 грудня2010 року Священний Синод УПЦ КП звільнив Тихона від управління Луганською єпархією та заборонив у священнослужінні до повного і правдивого покаяння.

Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області порушило кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та оголосило Тараса Петранюка у розшук.

Таким чином Блаженніший Митрополит Макарій (Малетич) усіма силами намагається на базі Української Автокефальної Православної Церкви створити небезпечне злочинне угрупування, куди можна потрапити за окрему плату. Предстоятель приймає усіх бажаючих, які мали чи мають проблеми з законом, перебували чи перебувають у розшуку та регулярно звершують канонічні злочини проти Церкви.

Підтвердженням кримінального авторитету “будівничого” Церкви став масштабний скандал довкола гектару землі в парку культури і відпочинку «Почайна», яку владика Макарій зобов`язувався віддати під забудову багатоповерхового житлового комплексу.

У зв`язку з чим Генеральною Прокуратурою України було порушено кримінальне провадження…

Джерело.