Організаторам грального бізнесу суд дав штраф

По 170 тисяч штрафу дав тернопільський суд подружжю – Олександру та Інні Д., яке організувало у місті гральний бізнес. Ті тримали кілька точок у Тернополі та одну у Чорткові з лютого 2015 по січень 2016 року. Приміщення орендували від імені підставної особи.

Зокрема, бізнес під виглядом надання Інтернет-послуг та розповсюдження державних лотерей вели у приміщеннях в Тернополі на вул. Київській, 11а; вул. Київській, 1/74; майдані Перемоги, 46; вул. Б.Хмельницького, 14/14,15; вул.



Б.Хмельницького, 14/3; вул. Л.Українки, 39 та у Чорткові на вул. Шевченка, 10.

Тут надавали відвідувачам послуги доступу до азартних ігор на комп’ютерних симуляторах в електронному казино. Або гравці могли сплачувати кошти та отримати виграш, у точках встановили термінали системи «ULTRA LTD» із програмним забезпеченням для роботи з електронною платіжною системою «UltraPayMax:PayBox» та підключенням до мережі Інтернет.

В усіх точках був персонал – адміністратори та охоронці. Їх наймали шляхом проведення співбесід та заповнення анкет.

Як йдеться у вироку міськрайонного суду, винесеному 5 жовтня 2017, свою вину чоловік та жінка визнали, щиро розкаялись. Суд визнав обох винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ст. ч.1 ст.2032 КК України і призначив кожному покарання у виді штрафу – в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі вирок чинності ще не набрав. Однак і інформації про те, що хтось його має намір оскаржити, на сайті Апеляційного суду поки що нема.

Джерело.