Богомол переконаний, що Василя Гнатюка ніхто не бив. Це підтвердила і експертиза

Слідство у справі вбивства Ірини Мукоїди на стадії завершення.

Львівські експерти підтвердили: підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди Василь Гнатюк усвідомлював, що коїть. Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, тіло Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. І обрали йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави.

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч.1 ст. 115 КК України – умисне вбивство, розпочате за фактом вбивства неповнолітньої жительки смт.



Вишнівець на Тернопільщині, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Олександр Богомол також спростував інформацію, яку поширювали днями деякі ЗМІ, нібито у слідчих вже є інший підозрюваний у вбивстві школярки.

Інших осіб, які могли б вчинити злочин, чи бути причетними до скоєння вбивства, нами не встановлено, – запевнив Олександр Богомол.

Чи знайдуть підтвердження заяви матері підозрюваного, про те, що у день затримання били обох її синів, – стане відомо найближчим часом.

Щодо побиття – прокуратурою порушене кримінальне провадження, проводиться розслідування, і саме прокуратура зробить висновки – хто кого бив, чи не бив, – каже Олександр Богомол. – Але після затримання підозрюваного було проведено медичне освідування експертом. І він описав, які тілесні ушкодження є на тілі.

У підозрюваного були ушкодження, погодився Олександр Богомол. Однак, всі вони, за висновком експерта, були спричинені раніше.

Про побиття підозрюваного, окрім слів матері, немає жодної інформації. Не знайшли її і в ході службового розслідування.

За тієї інформацією, якою я володію, а це, зауважте, похвилинна інформація, що, де і як відбувалось у той день, я також прослухав всі записи, оприлюднені і не оприлюднені, – я переконаний: ніхто й пальцем підозрюваного не зачепив, – запевнив Олександр Богомол.

Джерело.